Υπάρχει τρόπος!

Πολλές φορές σε πιάνουν τα ψυχολογικά σου και αναρωτιέσαι το γιατί...

Και το χειρότερο όλων είναι όταν επηρεάζεται τόσο πολύ η ψυχολογία σου που δεν έχεις ακόμα και όρεξη να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου και είσαι συνέχεια μελαγχολική.

Κάθε συναισθηματική αναστάτωση προκαλείται από έλλειψη αρμονίας, ανισορροπία και άλυτα θέματα, από το παρελθόν ή το παρόν σου, μέσα στο συναισθηματικό σώμα.

Αυτό που μπορεί να μην γνώριζες όμως είναι ότι το 98% αυτών των «ταραχών» είναι αυτό που λαμβάνεις από άλλους ανθρώπους.

Το σώμα σου είναι ένας «αισθητήρας ενέργειας» και έχει τη δική του συναίσθηση. Είναι σχεδιασμένο για να σου δίνει αισθητηριακές πληροφορίες, όμως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν καν πως πολλές φορές προσλαμβάνουν τη συναισθηματική αναστάτωση κάποιου άλλου.

 Μήπως σε χαρακτηρίζουν συχνά ως πολύ ευαίσθητη; Η αλήθεια είναι πως η ευαισθησία σου είναι στην πραγματικότητα ένα δώρο – η ικανότητά σου. Το πρόβλημα όμως δεν είναι η ευαισθησία σου, είναι πως παίρνεις την ενέργεια των άλλων και την κάνεις δική σου.

Οπότε, «πώς μπορώ να διώξω τις αρνητικές σκέψεις και αρνητικά συναισθήματα;» θα αναρωτηθείς. Για αρχή, ακολούθησε αυτές τις 6 πολύτιμες συμβουλές για να διατηρείς τα συναισθήματά σου υπό έλεγχο και είσαι πιο ευτυχισμένη.

Πώς θα διώξω τα αρνητικά συναισθήματα;

1. Ρώτησε τον εαυτό σου, «σε ποιον ανήκει αυτό το συναίσθημα που νιώθω;»
Ίσως αρχίσεις να νιώθεις καλύτερα προτού καν προλάβεις να απαντήσεις αυτή την ερώτηση.

2. Μην αντιδράς
Η αντίδραση σημαίνει πως κρίνεις αυτό που βιώνεις. Για παράδειγμα, μπορεί να κρίνεις κάποιον ότι έχει συμπεριφερθεί λάθος σε μια ιδιαίτερη περίπτωση. Αντί να το κάνεις αυτό, απλά πες στον εαυτό σου ότι η προσέγγισή του μπορεί να είναι υπό μια διαφορετική οπτική γωνία και εσύ να αντιμετωπίζεις τα πράγματα διαφορετικά. Αυτό σε εμποδίζει να πάρεις πολύ προσωπικά αυτό που συμβαίνει.

3. Αποδέξου, αντί να αντισταθείς
Να είσαι ουδέτερη. Άφησε την αρνητικότητα ή την επίκριση που έρχεται στο δρόμο σου να γλιστρήσει προσπερνώντας σε.

4. Διάλεξε μια διαφορετική οπτική
Ανάλαβε δράση επιλέγοντας μια διαφορετική οπτική γωνία. Αν αφήσεις τον αρνητισμό να σε καταλάβει, επιλέγεις να πάρεις μια δύσκολη κατάσταση στα σοβαρά και να σε επηρεάσει. Κάνε μια διαφορετική επιλογή. Ρώτησε τον εαυτό σου, τι επιλέγω να βιώσω τώρα;

5. Άσε το να φύγει
Απελευθέρωσέ το κάνοντάς το μέρος του παρελθόντος σου. Μείνε παρούσα. Πίστευε στον εαυτό σου. Κάθε νέα στιγμή είναι η ευκαιρία σου να παίξεις και να κερδίσεις κάτι καινούργιο.

6.Να είσαι ευγνώμων
Να είσαι ευγνώμων για αυτή την εμπειρία. Ευχαρίστησε το σώμα σου που σου δίνει περισσότερη εγρήγορση.