Έχεις γεννηθεί Νοέμβριο;
Τι δείχνει αυτός ο μήνας για την προσωπικότητά σου;

Ο Νοέμβριος μόλις μπήκε και ήρθε η ώρα να δούμε τι κοινά μπορεί να έχουν οι άνθρωποι που γεννήθηκαν αυτόν τον μήνα.

Τα αγόρια είναι πιο πιθανό να είναι αριστερόχειρες
Ερευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cortex διαπίστωσε πως οι άνδρες που γεννήθηκαν από το Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο είναι πιο πιθανό να είναι αριστερόχειρες σε σύγκριση με τους ανθρώπους που γεννήθηκαν άλλους μήνες.

Οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν με ακρίβεια γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά θεωρούν πως σχετίζεται με την έκθεση των εγκύων στον ήλιο, που αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνη.

Το λουλούδι τους είναι το χρυσάνθεμο
Το λουλούδι του Νοεμβρίου είναι το χρυσάνθεμο, το οποίο συμβολίζει τη νεολαία και τη μακροζωία. Σύμφωνα με την αρχαία κινεζική πρακτική του φενγκ σούι, φέρνουν το γέλιο και την ευτυχία στο σπίτι. Αυτό είναι και το λουλούδι των παιδιών του Νοεμβρίου.

Μπορεί να είναι πιο αθλητικοί
Μελέτη του Πανεπιστήμιου του Εσεξ αναφέρουν πως τα παιδιά που γεννήθηκαν Οκτώβριο και Νοέμβριο ήταν πιο δυνατά, πιθανότατα γιατί οι μητέρες τους εκτέθηκαν περισσότερο στον ήλιο και γέμισαν βιταμίνη D. Αυτό μεταφράζεται σε πιο γερά οστά και μυς.

Εχουν λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν καρδιακά προβλήματα
Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of the American Medical Informatics Association, τα παιδιά του Νοεμβρίου έχουν λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν καρδιακό πρόβλημα ή καρκίνο στους πνεύμονες. 

Ωστόσο, η ίδια έρευνα έδειξε πως υπάρχει αυξημένος κίνδυνος αναπνευστικής νόσου.