Πως δεν θα κάνετε έξαλλο το αφεντιικό σας

Λίγο το βαρύ πάπλωμα, λίγο το χθεσινό ξενύχτι, σου δυσκόλεψαν το πρωινό ξύπνημα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσετε αργά από το σπίτι για να πάτε στη δουλειά και κατά συνέπεια να φτάσετε με καθυστέρηση. Και το αφεντικό δεν είναι στα καλύτερα του, όποτε καλό θα ήταν να μην το εξοργίσετε παραπάνω.

Με κάποιο τρόπο θα πρέπει να αιτιολογήσετε το γεγονός ότι αργοπορήσατε.

Εμείς σας προτείνουμε μερικές συμβουλές για το πως θα πρέπει να το χειριστείτε:

1. Τηλεφωνήστε νωρίτερα ενημερώνοντας ότι θα καθυστερήσετε
Τηλεφωνήσετε στα κατάλληλα άτομα στη δουλειά ενημερώστε ότι θα αργοπορήσετε λίγο. Στη συνέχεια, καλέστε κάποιον για να σας καλύψει, αν είναι απαραίτητο και δυνατόν».

2. Σκεφτείτε τι θα σας περιμένει όταν φτάσετε στο γραφείο
Μήπως χάσατε κάτι σημαντικό; Αν όχι, ίσως είναι καλύτερα να αποφύγετε να κάνετε μεγάλο θέμα την καθυστέρησή σας. Εκτος και αν η καθυστέρησή σας προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα στην εταιρεία, όπως η απώλεια ενός πελάτη.

3. Ζητήστε συγνώμη
Ποτέ δεν πονάει όταν ζητάμε συγνώμη. Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη, οπότε δέξου το δικό σου και προχώρα. Αν ανησυχείς ότι πραγματικά έκανες λάθος, απολογήσου προσωπικά και όχι με ένα email.

4. Δώστε μια εξήγηση
Εάν έχετε μια λογική εξήγηση, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε. Απλά προσπαθήστε να ακουστείτε σαν να δίνετε μια εξήγηση κι όχι να δικαιολογήστε.

5. Να είστε ειλικρινείς
Ίσως είναι δελεαστικό να βρίσκετε δικαιολογίες. Κατά κανόνα, να θυμάστε να είστε ειλικρινείς. Η ακεραιότητα είναι η μεγαλύτερη αξία που εκτιμά η κάθε εταιρεία. Όταν ψεύδεστε, σπάτε αυτή την εμπιστοσύνη και αυτό μπορεί να ταράξει ακόμη περισσότερο έναν εργοδότη.