Πολλές ώρες στο Ιnternet; Κινδυνεύετε με κατάθλιψη!
Αυτό μάλιστα ισχύει ειδικά στους εφήβους 

Όλες οι καταχρήσεις κάνουν κακό, άρα και το πολύ... internet φέρνει προβλήματα!

«Οι έφηβοι που περνούν πολλές ώρες στο Διαδίκτυο έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη από αυτούς που κάνουν μετρημένη χρήση», επισημαίνουν οι επιστήμονες.

 

Ο ερευνητής Λόρενς Λαμ περιγράφει κάποια από τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι έφηβοι που περνούν τουλάχιστον πέντε ώρες στο Ίντερνετ: «ανησυχία και νευρικότητα όταν δεν βρίσκονται μπροστά στην οθόνη και απώλεια ενδιαφέροντος για οποιαδήποτε κοινωνική επαφή»,  τονίζοντας ότι «Ορισμένοι περνούν ακόμα και δέκα ώρες την ημέρα στο Ιντερνέτ, είναι προβληματικοί και δείχνουν συμπτώματα εθισμού».

Και συνεχίζει ο Λαμ, που όχι μόνο όσυμμετείχε στην σύνταξη της μελέτης η οποία εμφανίζεται στην επιθεώρηση Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine, αλλά είναι και ψυχολόγος στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Σύδνεϋ: «Το μυαλό τους δεν μπορεί να ξεκολλήσει από το ίντερνετ, ταράζονται όταν κάνουν έστω και ένα μικρό διάλειμμα».

«Δεν θέλουν να βλέπουν φίλους, να συμμετέχουν σε οικογενειακές συγκεντρώσεις, περνούν χρόνο με τους γονείς και τα αδέλφια τους», επεσήμανε.

Η μελέτη βασίστηκε σε 1.041 εφήβους ηλικίας 13 ως 18 εφήβων από την πόλη Γκουανγκζου της νότιας Κίνας.