Ένα θεοσκότεινο δωμάτιο μπορεί πολύ εύκολα να σε κάνει να τρέχεις.

Για να μην νομίζεις ότι είσαι παρανοϊκή και ότι αυτά είναι για μικρά παιδιά, μάθε λοιπόν ότι σε μελέτη που έγινε στην Αμερική το 11% του ενήλικου πληθυσμού αποδείχθηκε ότι φοβάται το σκοτάδι. Και είναι κάτι λογικό, μιας και δεν είναι φόβος για το σκοτάδι, αλλά για το τι μπορεί να κρύβεται σε αυτό.

Επίσης, κάτι ακόμα για να σε πείσω ότι δεν είσαι παράλογη, στο σκοτάδι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την αίσθηση της όρασης.

Είναι πολύ λογικό αυτό να σε κάνει να αισθανθείς εκνευρισμό που εύκολα μετατρέπεται σε φόβο.

 

Πολλοί ενήλικες φοβούνται το σκοτάδι, όχι μόνο εσύ.

 

Αν νιώθεις ότι φοβάσαι σε υπερβολικό βαθμό το σκοτάδι, προσπάθησε να καταλάβεις τι είναι αυτό που σε τρομάζει στο σκοτάδι, μάθε ποιες είναι αυτές οι ‘’απειλές’’ και μόνο όταν τις αναγνωρίσεις θα καταλάβεις ότι δεν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να φοβάσαι. Ή κάνε ό,τι νιώθεις ότι πρέπει να κάνεις για να εξαλείψεις αυτή την απειλή.

Δείτε επίσης: Από τη μία σχέση στην άλλη; Μην αναλώνεσαι έτσι!

Αν για παράδειγμα σε τρομάζει το ενδεχόμενο της διάρρηξης και εκεί πάει συνέχεια το μυαλό σου όταν ακούς κάτι στο σκοτάδι, τότε ενίσχυσε το σπίτι σου σε θέματα ασφαλείας, πάρε σκύλο, μάθε αυτοάμυνα… Γενικά επικεντρώσου στην καταπολέμηση και στον θωρακισμό του εαυτού σου από τον φόβο αυτό.

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις φωτάκι νυκτός. Μην γελάς καθόλου και μην λες πως αυτά είναι για παιδιά. Έτσι θα νιώσεις πως ελέγχεις την κατάσταση και μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια, αυτό που είναι και το ζητούμενο.

Όσο περνάει ο καιρός προσπάθησε να ελαττώνεις την ποσότητα του φωτός και θα δεις ότι θα σημειώσεις πρόοδο.