Πως θα ξυπνήσεις με θετική ενέργεια;
Οι συνήθειες που πρέπει να ξεκινήσεις

Δουλεύουμε, οργανώνουμε, σχεδιάζουμε, πηγαίνουμε από την μία υποχρέωση στην άλλη ενώ προσπαθούμε να τροφοδοτήσουμε την ενέργεια μας από την δεύτερα κούπα καφέ και την αποφασιστικότητά μας. Ενώ ο καφές αποτελεί προσωπική υπόθεση, υπάρχουν ορισμένες μέθοδοι που μπορούμε να δοκιμάσουμε για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με ενέργεια… στο φουλ.

Όσα χρειαζόμαστε για αυξημένη ενέργεια

Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν «ενεργειακά ζητήματα» με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι «όπως τα φυτά χρειάζονται νερό και φροντίδα για να ανθίσουν, έτσι και τα αποθέματα της ενέργειάς μας χρειάζονται τακτική αναπλήρωση», σύμφωνα με την Michelle Segar, διευθύντρια στο Sport, Health, and Activity Research and Policy Center για Γυναίκες και Κορίτσια στο Πανεπιστήμιο του Michigan.

Οι στρατηγικές, που προτείνουν οι ειδικοί και μπορείτε να δοκιμάσετε άμεσα, περιλαμβάνουν:

Μην.. «καθυστερείτε» την έναρξη της μέρας

Είναι τόσο δελεαστικό να πατήσετε το «snooze» μόλις ακούσετε τον ενοχλητικό ήχο από το ξυπνητήρι. Ωστόσο, δεν μας βοηθάει στην πραγματικότητα να ξεκινήσουμε την ημέρα μας σωστά ενώ μπορεί να επιδράσει αρνητικά και στην υγεία μας.

«Αν κοιμηθούμε ξανά, θα μπορούσαμε να διακόψουμε τον ορμονικό κύκλο, γεγονός που μπορεί να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την διαδικασία» επισημαίνει ο Δρ.Gregory Dodell, ενδοκρινολόγος.

Καλωσορίστε το φως

«Είτε τεχνητό είτε φυσικό, το φως συμβάλλει στη βελτιστοποίηση των διαδικασιών αφύπνισης του σώματος», σύμφωνα με τον Michael Terman, διευθυντή του Center for Light Treatment and Biological Rhythms.

Για αυτό είναι σημαντικό να ανοίξετε τις κουρτίνες κι αν ακόμα έξω επικρατεί σκοτάδι, τότε θα μπορούσατε να ανοίξετε τα φώτα.

Ξεκινήστε με 15′ μόνο για εσάς

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να ξεκινήσετε νωρίτερα για να προλάβετε να κάνετε περισσότερα μέσα στην μέρα, είναι σημαντικό να μην πέσετε σε αυτήν την παγίδα, καθώς πριν να φτάσετε στην μέση της ημέρας, θα νιώσετε καταβεβλημένοι.

Αντ’αυτού δοκιμάστε να σηκωθείτε ένα τέταρτο πιο νωρίς, ώστε να μπορείτε να ετοιμαστείτε σε χαλαρούς ρυθμούς και να ξεκινήσετε την ημέρα σας ήρεμα.

«Σπάστε» την δουλειά

Θα ήταν καλό να μην μένετε «κολλημένοι» στο γραφείο σας, καθώς το σώμα σας χρειάζεται περιστασιακή κίνηση για να μπορείτε να παραμένετε σε εγρήγορση και να διαχειρίζεστε με διαύγεια κάθε project.

«Οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούν να παραμείνουν επικεντρωμένοι σε ένα έργο για περισσότερο από 90 λεπτά, ούτως ή άλλως» επισημαίνει ο Tony Schwartz, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Energy Project.

Σηκωθείτε και μιλήστε με άτομα αντί να στείλετε email – ή τουλάχιστον σταθείτε όσο βρίσκεστε στο τηλέφωνο. Αν μπορείτε κάντε ένα πεντάλεπτο περίπατο γύρω από το κτίριο για να αυξήσετε την ροή του αίματος και να βελτιώσετε την εγρήγορσή σας.