Αυτα είναι τα λάθη που μπορείτε να αποφύγετε

Όταν η μέρα ξεκινήσει σωστά σίγουρα θα είναι τόσο δημιουργική όσο και παραγωγική.

Τι εννοούμε όμως όταν λέμε σωστό πρωινό ξύπνημα;

Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά, γιατί καλώς ή κακώς όλοι έχουμε μπει στη διαδικασία να κάνουμε κάποιο από τα παρακάτω λάθη, τα οποία καλό θα ήταν να αποφύγουμε.

1.Μην χάνετε το πρωινό σας

 

 

Είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και δεν πρέπει να φεύγετε από το σπίτι χωρίς να ξεκινήσετε τη μέρα σας με αυτό. Ξυπνήστε λίγο νωρίτερα και βρείτε χρόνο να φτιάξτε ένα τόστ, ή να φάτε λίγα δημητριακά με γάλα ή αν έχετε όρεξη ακόμα και μια ωραία ομελέτα. Μέσα στις δύο πρώτες ώρες από το ξύπνημα είναι πολύ σημαντικό να φάτε σωστά καθώς το σώμα καταναλώνει τις μισές από τις «μεγάλες» θερμίδες σας κατά την διάρκεια της νύχτας. Έτσι αν δεν φάτε τις δύο πρώτες ώρες αφότου ξυπνήσετε, το σώμα σας δεν θα έχει αρκετή ενέργεια για την εργασία των εσωτερικών σας οργάνων για την διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος σας και για την διατήρηση των δραστηριοτήτων σας κατά την διάρκεια της ημέρας.

2. Μην πιάνετε αμέσως το κινητό σας 

Καθώς κοιμάστε καλό θα ήταν να έχετε το κινητό σας είτ εαθόρυβο, είτε σε λειτουργία πτήσης, για να μη σας ξυπνήσουν οι ενοχλητικές ειδοποιήσεις. Το πρώτο πράγμα που κάνουμε μόλις ξυπνήσουμε είναι να πιάσουμε το κινητό μας και να τσεκάρουμε τα μηνύματα μας στα social media ή τα mail μας. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα αό αυτό. Είναι πολύ σημαντικό να ξυπνάμε με μια αίσθηση χαλαρότητας και ηρεμίας. Γι’αυτό μην πιάσετε το κινητό στα χέρια σας αν δεν περάσουν τουλάχιστον 30 λεπτά. 

3. Πιείτε ένα ποτήρι νερό αμέσως μόλις ξυπνήσετε

Η κατανάλωση ενός ποτηριού νερό με άδειο στομάχι, όχι μόνο ισορροπεί τα επίπεδα του νερού στο σώμα σας, αλλά καθαρίζει και τις τοξίνες μέσω των νεφρών σας.

4. Σταματήστε να πίνετε αμέσως καφέ

 

 

Oι περισσότεροι άνθρωποι με το που θα ξυπνήσουν πίνουν αμέσως καφέ ως ένας τρόπος να ενισχύσουν την ενέργεια τους. Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι όμως είναι ότι ο καφές περιέχει κορτιζόλη αυξάνοντας έτσι τα επίπεδα της στο αίμα. Η κατανάλωση καφέ αμέσως μετά το ξύπνημα θα σας κάνουν υποτονικούς και ανήσυχους και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο αν καταναλωθεί με άδειο στομάχι. Έτσι πίνοντας καφέ 3 ώρες μετά το πρωινό ξύπνημα θα έχετε όλα τα ευεργετικά του οφέλη.

5. Μην φτιάχνετε το κρεβάτι σας αμέσως μόλις ξυπνήσετε

Επειδή υπάρχουν χιλιάδες μικροοργανισμοί που ζουν στο στρώμα και το κρεβάτι μας, κατά αυτόν τον τρόπο δεν αφήνουμε το κρεβάτι μας να ανανεώσει τον αέρα του και προωθούμε την δημιουργία υγρασίας και την αναπαραγωγή περισσότερων βακτηριδίων. Αυτό που πρέπει να κάνουμε μόλις σηκωθούμε είναι να σηκώσουμε το πάπλωμα για να περάσει αέρας, να το αφήσουμε ανακατεμένο, να ανοίξουμε τα παράθυρα και να φύγουμε από το δωμάτιο για 30 λεπτά. Ευκαιρία για να απολαύσουμε το πρωινό μας και να κάνουμε κι ένα ντους. Μετά από αυτά μπορείτε να στρώσετε με τη συνείδησή σας καθαρή το κρεβάτι σας.