Τα 6 βήματα προς την ευτυχία
Σύμφωνα με τους Φινλανδούς

Για δύο συνεχόμενα χρόνια και ειδικότερα το 2018 και το 2019 ο φινλανδικός λαός ανακηρύχθηκε ο πιο ευτυχισμένος στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας.
Και δικαιολογημένα, έκτοτε, όλοι αναρωτιούνται τι στο καλό κάνουν οι Φινλανδοί και είναι τόσο ευτυχισμένοι. Με σκοπό, φυσικά, να δουν τι κάνουν λάθος, να αντιγράψουν τους Φινλανδούς, να διορθώσουν τα λάθη τους και να φθάσουν στο επίπεδο ευτυχίας των Φινλανδών.

Το καλό νέο είναι ότι όλα αυτά που κάνουν τους Φινλανδούς του πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο, είναι πράγματα απλά. Υπάρχει, μάλιστα, και επίσημος οδηγός ευτυχίας, 6 βημάτων, για να φθάσουμε στην ευτυχία αλά Φινλανδία.

Βήμα 1: Απολαύστε τη σάουνά σας 

Δεν υπάρχει κάτι πιο φινλανδικό από τη σάουνα, είναι τόσο συνυφασμένη με την κουλτούρα των Φινλανδών που δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο. Για τους Φινλανδούς, η σάουνα είναι απαραίτητη σε τακτά χρονικά διαστήματα, και αν για καιρό δεν κάνουν, θα αρχίσουν να αισθάνονται λειψοί. Περιττό να πούμε ότι η σάουνα κάνει τους Φινλανδούς ευτυχισμένους.

Βήμα 2: Βόλτα στο δάσος 

Υπάρχει κάτι μαγικό με το δάσος και η φινλανδική ψυχή ήταν πάντα συνδεδεμένη με αυτό. Το πράσινο χρώμα προσφέρει ηρεμία: Το απαλό θρόισμα των φύλλων είναι σαν μουσική. Οι Φιλανδοί αισθάνονται καλά στο δάσος. Το δάσος παρέχει προστασία και ειρήνη.

 

Βήμα 3: Κολύμπι σε μια τρύπα στον πάγο

 

Πιστέψτε το ή όχι, το κολύμπι στο παγωμένο νερό είναι μια υπέροχη εμπειρία. Το μυστικό της βουτιάς στο παγωμένο νερό έγκειται στο συναίσθημα που ξεπερνάει το σώμα σου μόλις βγεις από το νερό -μόλις γυρίσεις πίσω στην ξηρά, το σώμα σου αρχίζει να ζεσταίνει και νιώθεις, καλά, χαρούμενος.

 

Βήμα 4: Μαζέψτε μούρα

Το μάζεμα μούρων είναι κάτι που κάνουν σχεδόν όλοι οι Φινλανδοί, ανεξαρτήτου ηλικίας. Περιπλανηθείτε στο δάσος, βυθιστείτε στις σκέψεις σας, γεμίστε το καλάθι σας με βατόμουρα ... είναι μια φινλανδική θεραπεία για την ψυχή. Μόλις επιστρέψετε το σπίτι, ψήστε μια νόστιμη πίτα με βατόμουρα και φάτε την με γάλα. Τα απλά πράγματα είναι αυτά που μας κάνουν ευτυχισμένους. 

 

Βήμα 5: Απολαύστε το μαγικό φως

Οι αντιθέσεις είναι καθοριστικός παράγοντας της γοητείας της Φινλανδίας, όπου το 24ωρο φως του ήλιου το καλοκαίρι αντικαθίσταται με τις σκοτεινές χειμωνιάτικες μέρες και το φανταχτερό βόρειο σέλας. Το καλοκαίρι στη Φινλανδία είναι μια εκπληκτική εποχή του χρόνου. Για όσους τολμούν να βρεθούν βορειότερα του Αρκτικού Κύκλου, ο ήλιος δεν δύει καθόλου από τον Μάιο έως τον Αύγουστο -το καλοκαίρι διαρκεί για τρεις μήνες. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα το βόρειο σέλας λάμπει και διακρίνεται κάθε ξάστερη βραδιά από το Σεπτέμβριο μέχρι το Μάρτιο. Ποιος δεν θα ήταν ευτυχισμένος βλέποντας αυτό το εντυπωσιακό σόου φωτός;

 

Βήμα 6: Αποκτήστε χώρο

Στη βιασύνη και τη συντριβή της σύγχρονης ζωής, τα απλά πράγματα είναι αυτά που μας κάνουν ευτυχισμένους, όπως ο χώρος, η ησυχία και ο χρόνος. Ο χώρος για να αναπνεύσετε, ο χρόνος για να ονειρευτείτε - μπορείτε να βρείτε αυτούς τους θησαυρούς στη Φινλανδία, όπου οι λίμνες είναι πολλές και οι άνθρωποι λίγοι.