Ποιο είναι το δικο σου;

Καθένας από έμας έχει σίγουρα κάποιο χρώμα που θεωρείται από τα αγαπημένα του.

Βέβαια, κάθε χρώμα έχει το δικό του συμβολισμό και ασκεί σημαντική επίδραση στον εγκέφαλο.

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά:

 

Μελί 

Η φωτεινή αυτή απόχρωση καταφέρνει να διεγείρει το μυαλό χωρίς όμως να αποπροσανατολίζει. Μην το φοβηθείτε, είναι ζεστό και φωτίζει όμορφα τον χώρο.

Τιρκουάζ 

Ενας τοίχος σε τιρκουάζ χρώμα δίνει την αίσθηση ηρεμίας μιας όμορφης εξωτικής θάλασσας. Είναι ξεκούραστη απόχρωση και βοηθάει πολύ στο διάβασμα.

Γκρι 

Αυτή είναι μια επιλογή που ταιριάζει περισσότερο σε εφηβικά δωμάτια και βοηθάει στη συγκέντρωση. Επίσης ταιριάζει όμορφα με τα περισσότερα χρώματα και βοηθάει τον δημιουργικό έφηβο να κάνει εύκολη ανανέωση με μικρές λεπτομέρειες στα χρώματα των αντικειμένων.

Λευκό 

Είναι καθαρό, φρέσκο και φυσικά είναι το ιδανικό φόντο για να εκθέσει κάθε παιδί τις καλλιτεχνικές του δημιουργίες.

Μωβ 

Μπορεί να γίνει πιο φωτεινό, πιο σκούρο αλλά πάντα διατηρεί το κύρος του. Σε ένα παιδικό δωμάτιο, διαλέξτε μια απαλή απόχρωση, η οποία θα βοηθάει το παιδί να χαλαρώσει.

Mocca

Οι αποχρώσεις της μόκα αναδεικνύουν τον χώρο και σας βοηθούν να νιώσετε ζεστά και άνετα.

Off white 

Θεωρείται η καταλληλότερη επιλογή για αίθουσες διδασκαλίας. Το φως και η επιλογή των επίπλων είναι δύο ακόμα στοιχεία που αναδεικνύουν την απόχρωσή της και τους το ανταποδίδει με ένα φωτεινό καλαίσθητο δωμάτιο. 

Γαλάζιο 

Είναι γαλήνιο, ήρεμο και χαλαρό. Είναι το χρώμα που σας βοηθάει να μένετε συγκεντρωμένοι στον στόχο σας (project, εργασία, διάβασμα) περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο.

Απαλό Πράσινο 

Δροσερό, φωτεινό, τονωτικό, δαιθέτει στοιχεία τα οποία βοηθούν και ενθαρρύνουν τη μάθηση. Εμπιστευτείτε το και θα δείτε πόσο πολύ επηρεάζει την απόδοσή σας.