Τα λάθη που κάνεις στη δουλειά
Οι συνήθειες που πρέπει να κόψεις

Κανείς δεν είναι τέλειος...όμως όταν κάνεις τα ίδια και τα ίδια λάθη και ειδικα΄στο εργασια΄κο σου περιβάλλον τότε υπάρχει πρόβλημα.

Και το κακό δεν έχει τοσο πολύ αντίκτυπο σε ΄σενα, όσο στους ανώτερούς σου.

Αν λοιπόν θες να παραμείνει η εικόνα σου σημαντική τότε δες τις συνήθειες που πρέπει να κόψεις:

1. Μην αργείς να πας στη δουλειά

Αυτό δείχνει ασυνέπεια και δυσκολία στο να τηρήσεις το ωράριό σου. Εκτός του ότι είναι αντιεπαγγελαμτικό, δείχνει και έλλειψη σεβασμού. Ειδικά όταν χρησιμοποιείς διακιολογίες για να αιτιολογίσεις την καθυστέρησή σου...μάλλον τα κάνεις χειρότερα τα πράγματα! Έτσι λοιπόν αν τύχει να αργήσεις ξανά για οποιοδήποτε λόγο, καλό είναι να καλέσεις και να ενημερώσεις.

 

2. Μη δίνεις πατήματα "ερωτικά"

Μη φλερτάρεις με συναδέλφους...πόσο μάλλον με το αφεντικό σου. Μη γίνεσαι δηλαδή τροφή για σχόλια και το κύριο θέμα για gossip στα διαλείμματα. Είναι προτιμότερο να σε συζητούν για το π΄σο καλή είσαι στη δουλειά σου και να θαυμάζουν ή να σε ζηλεύουν και να προσοαθούν να σε φτάσουν!

 

3. Μη βρίζεις όταν θυμώνεις

Είσαι γυναίκα και δεν υπάρχει χειρότερη εντύπωση από το να βρίζεις. Προσπάθησε να διαχειριστείς και να ελέγξεις τον εκνευρισμό σου. Πήγαινε μια βόλτα να πάρεις αέρα καλύτερα, προτού κάνεις κάτι που αργότερα μετανιώσεις!

 

4. Να λες την αλήθεια

Αν πεις ένα ψέμα έχεις χάσει την εμπιστοσύνη και όλο το παιχνίδι εν γένει. Δεν υπάρχει καθόλου αξιοπιστία και δύσκολα κερδίζιες πάλι την εμπιστοσύνη που με κόπο είχες κερδίσει.

 

5. Να έχεις οργάνωση και τάξη

Πρέπει να είσαι τυπική και να απαντάς εγκαίρως σε mail ή τηλέφωνα. Να σημειώνεις τις συναντήσεις που προγραμματίζεις στην αντζέντα σου ακι όχο σε κάποιο πρόχειρο χρτάκι που μετά θα χάσεις και θα ξεχάσεις το ραντεβού. Το ντόμινο που μπορεί να ακολουθήσει το φαντάζεσαι και δε θα ήθελες να σου συμβεί.

 

6. Να εχεις αυτοπεποίθηση

Το να είσαι δυναμική στα λόγια μετράει πολύ και μπορεί να πείσει ακόμα και τον πιο δύσκολο πελάτη, συνεργάτη, αφεντικό. Κι αν καταφέρεις και το συνδυασεις σωστά και με τις πράξεις σου η καριέρα σου θα απογειωθεί και με το παραπάνω.

 

7. Να χαμογελάς

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις θετική ενέργεια και καλή διάθεση. Το χαμόγελο είναι δύναμη και μπορείς να πετύχεις πολλά! Οπότε άσε τα μούτρα στην άκρη και θα κατακτήσεις κα΄θε σου όνειρο!