Ακολούθησε τις συμβουλές βήμα - βήμα

Για κάποιους είναι πολύ εύκολο να προγραμματίζουν τα πάντα και να τους βγαίνει, αλλά κάποιοι δεν έχουν καν την αίσθηση του χρόνου ή ολοένα και κάτι προκύπτει κι έχουν ασυνέπεια στα ραντεβού τους.

Το θέμα είναι να καταφέρεις να εντοπίσεις το πρόβλημα ή έστω να ακολουθήσεις κάποιους τρόπους που σίγουρα και χρήσιμοι θα σου φανούν και θα κάνουν την καθημερινότητά σου πιο εύκολη.

Σου παρουσιάζουμε κάποιες συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις αν θες να είσαι εντός ορίων κάθε μέρα.

1. Ετοίμασε το φαγητό σου από την προηγούμενη μέρα

Το να προετοιμάσεις το φαγητό που θα πάρεις μαζί σου στη δουλειά από το προηγούμενο βράδυ είναι πολύ σημαντικό γιατί έτσι δεν θα χάσεις ώρα το πρωί. Χρησιμοποίησε το ψυγείο ή την κατάψυξη. 

2. Κράτα λίστα σε σημειωματάριο

Να έχεις πάντα μαζί στην τσάντα σου ένα notebook με λίστες, bullets κτλ. για το τι έχεις να κάνεις, να αγοράσεις, να θυμηθείς, ημερομηνίες κ.α. Θα εξοικονομήσεις χρόνο στις υποχρεώσεις σου όταν δεν ψάχνεις να θυμηθείς τι έχεις ή τι δεν έχεις να κάνεις.

3. Διάλεξε τα ρούχα σου από πριν

Όταν ξυπνάμε το πρωί, ψάχνουμε απεγνωσμένα τι θα φορέσουμε. Συνήθως διαλέγουμε κάτι γρήγορα, που είναι άνετο. Μπορούμε όμως να έχουμε διαλέξει τι θα βάλουμε από την προηγούμενη μέρα και να τα έχουμε βγάλει ώστε να τα βλέπουμε.

4. Καθάρισε σταδιακά

Μην περιμένεις να συσσωρευτούν τα ρούχα σε στοίβες και να δημιουργηθεί ένα χάος στο σπίτι για να σημαζέψεις. Ξεκίνα σιγά-σιγά, με λίγα πράγματα τη φορά ώστε να κρατάς μια ισορροπία. 

5. Κατέβασε ένα sleep app και κράτα τον έλεγχο των συνηθειών σου

Αν αργείς συχνά, ίσως φταίει η κούρασή σου. Μπορείς να κατεβάσεις μία εφαρμογή ύπνου και να δεις αν μπορεί η τεχνολογία να σε βοηθήσει να είσαι στην ώρα σου.