Υπάρχει ζωή μετά θάνατον;
Υπάρχει επιστημονική εξήγηση

Η επιστήμη είναι θετική και αρνητική. Εχει προσφέρει «δώρα» στην ανθρωπότητα, ενώ παράλληλα είναι και φορέας κακών ειδήσεων.

Η επιστήμη μεταξύ άλλων έχει ασχοληθεί με τη μεταθανάτια ζωή. Ενας επιστήμονας, ο Σιν Κάρολ, θεωρεί πως θα πρέπει να δεχτούμε ότι δεν υπάρχει ζωή... μετά και πως θα πρέπει να κοιτάξουμε το τώρα.

«Οι νόμοι της φυσικής που αποτελούν τη βάση της καθημερινής ζωής είναι πλήρως κατανοητοί», δήλωσε στην Express, ο καθηγητής κοσμολογίας και φυσικής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια.

Οπως εξηγεί, για να υπάρξει η πιθανότητα μεταθανάτιας ζωής, η συνείδηση ​​θα πρέπει να διαχωριστεί εντελώς από το φυσικό μας σώμα. Η συνείδηση αποτελείται από άτομα και ηλεκτρόνια.

«Οι ισχυρισμοί ότι κάποια μορφή συνείδησης επιμένει όταν τα σώματά μας πεθάνουν και αποσυντίθενται στα συστατικά τους άτομα, αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο, αξεπέραστο εμπόδιο.Οι νόμοι της φυσικής που διέπουν την καθημερινή ζωή είναι πλήρως κατανοητοί», αναφέρει ο Κάρολ.

«Και δεν υπάρχει κανένας τρόπος μέσα σε αυτούς τους νόμους να επιτρέψουμε να διατηρούνται οι πληροφορίες που αποθηκεύονται στους εγκεφάλους μας, αφού πεθάνουμε», προσθέτει.

 

Πηγή: iefimerida.gr