Απολαύστε τη χωρίς τύψεις

Λίγες μέρες απέμειναν για τα Χριστούγεννα και αξίζει να το γιορτάσετε με μια σαμπάνια, χωρίς να νιώθετε ενοχές!

Τα οφέλη για την υγεία είναι πολλά, αρκεί να πιείτε με μέτρο.

Δείτε τους λόγους που αξίζει να πιείτε σαμπάνια:

 

 

1. Απογειώνει τη σεξουαλική επιθυμία

Το αλκοόλ κάνει τους ανθρώπους να χάνουν τις αναστολές τους. Και μπορεί τα περισσότερα αλκοολούχα ποτά να σας δίνουν μία στιγμιαία ώθηση, αλλά στη συνέχεια η ενέργειά σας θα χαθεί όπως επίσης θα μειωθεί και η ροή αίματος που χρειάζεστε για διέγερση. Η σαμπάνια, από την άλλη, σας επιτρέπει να αισθανθείτε τα αποτελέσματά της πολύ γρηγορότερα χωρίς να χάσετε πολύτιμη ενέργεια.

2.Κάνει καλό στην καρδιά 
Φτιαγμένη από κόκκινα και λευκά σταφύλια, περιέχει τα ίδια αντιοξειδωτικά που αποτρέπουν τη βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία, μειώνουν την κακή χοληστερόλη και προλαμβάνουν τους θρόμβους αίματος. Επίσης, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων.

3. Βελτιώνει την μνήμη 
Περιέχει πρωτεΐνες που είναι ωφέλιμες για τη βραχυπρόθεσμη μνήμη σας. Μία έρευνα του 2013 έδειξε πως τρία ποτήρια σαμπάνια της εβδομάδα, μπορούν να συμβάλουν την βελτίωση της μνήμης σας.

 

 

4. Ανεβάζει τη διάθεσή σας
Όλοι γνωρίζουμε την αίσθηση μετά από μια γουλιά σαμπάνιας – αυτό οφείλεται στο μαγνήσιο, το κάλιο και τον ψευδάργυρο που περιέχει.

5. Έχει λίγες θερμίδες
Η σαμπάνια περιέχει λιγότερες θερμίδες(μόνο 80) σε σχέση με το κόκκινο και το λευκό κρασί (120 θερμίδες). Οι μερίδες είναι επίσης μικρότερες, επομένως είναι μια πολύ υγιεινή επιλογή, αρκεί να μην πιείτε όλο το μπουκάλι.

6. Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του διαβήτη
Μια μελέτη του 2009 στον Καναδά, έδειξε πως όλα τα κρασιά, συμπεριλαμβανομένης της σαμπάνιας, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη κατά 13%.

7. Μπορεί να αποτρέψει την άνοια
Ένα ποτήρι ή δύο σαμπάνιας είναι γνωστό ότι εμποδίζουν την εμφάνιση της άνοιας. Ερευνητές στο Πίτσμπουργκ διαπίστωσαν πως ο κίνδυνος μειώθηκε κατά το ήμισυ για εκείνους που έπιναν «μέτριες» ποσότητες.