Δείτε ποια είναι

Ζούμε σε μια εποχή με έντονους ρυθμούς ανάπτυξης, κινητικότητας, στρες και άγχους που δυστυχώς συμβάλλουν στην υπογονιμότητα, η οποία τείενι να αποτελέσει μάστιγα.

Μπορεί να έχετε απίστευτη σεξουαλική ζωή καινα υπάρχει τρομερή χημεία μεταξύ σας στο σεξ, αλλά η σύλληψη είανι λίγο πρόβλημα, ειδικά στη περίπτωση που ο αριθμός των σπερματοζωρίων του άντρα είναι χαμηλός.

Πολλά πράγματ αμπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα των σπερματοζωαρίων, όπως γαι παρλάδειγμα η αλλεργία του σπέρματος, η στυτική δυσλειτουργία κ.λπ. Ας δούμε αναλυτικά ποια είναι τα πιο σημαντικά:

1. Οι κακές συνήθειες

 

 

Η παχυσαρκία και οι συνήθειες, όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ είναι ανασταλτικοί παράγοντες καθώς ενισχύουν την υπογονιμότητά σας. Ωστόσο, ειδικά στην περίπτωση της παχυσαρκίας με μικρές διατροφικές αλλαγές και αλλαγές στον τρόπο ζωής, το πρόβλημα αυτό θα μπορούσε να αντιστραφεί. Ο κακός τρόπος ζωής δεν επηρεάζει μόνο την ποσότητα και την ποιότητα των σπερματοζωαρίων αλλά επίσης εμποδίζει τη διαδικασία γονιμοποίησης. Το να διατηρείτε μια καλή φυσική κατάσταση κι έναν υγιεινό τρόπο ζωής βοηθάει στο να γεννηθούν τα παιδιά σας υγιή, που είναιπρωτίστης σημασίας.

 

2. Το άγχος - στρες

 

 

Το άγχος είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην κακή ποιότητα του σπέρματος, καθώς η διάθεση του ατόμου και η ψυχολογική ιδιοσυγκρασία επηρεάζουν άμεσα την παραγωγή τεστοστερόνης. Υπάρχει μια δραστική αλλαγή στην έκκριση τεστοστερόνης υπό συνθήκες φυσιολογικού και ψυχολογικού στρες. Αναζητήστε μεθόδους για να εξαφανίσετε και το παραμικρό στοιχείο άγχους που έχει συσσωρευτεί στο μυαλό σας. 

 

3. Παρατεταμένη έκθεση σε ζεστό περιβάλλον

Ακούγεται παράξενο, αλλά ναι, η θερμοκρασία περιβάλλοντος συνδέεται με την σπερματογένεση στο σώμα του. Για την παραγωγή υγιούς σπέρματος, η βέλτιστη θερμοκρασία πρέπει να είναι 34-35ο C. Οτιδήποτε πέρα από αυτό θα βλάψει τη κινητικότητα του σπέρματος και το DNA. Την επόμενη φορά που εργάζεται με το laptop στην αγκαλιά σας, θυμηθείτε τι μπορεί να κάνει η θερμότητα στα σπερματοζωάρια. Επίσης, αν εργάζεται κάποιος σε ζεστό περιβάλλον  πρέπει να αναζητήσει μεθόδους για να κρατήσει το σώμα του δροσερό. 

 

4. Τα λιπαρά φαγητά

 

 

Η αυξημένη κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος και σόγιας σχετίζεται με μειωμένο αριθμό σπερματοζωαρίων. Οι άνδρες που καταναλώνουν λιγότερα κρέατα έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή και καλύτερη ποιότητα σπερματοζωαρίων, από ό, τι οι άνδρες που επιδίδονται σε υπερβολική κατανάλωση. 

 

5. Το ποδήλατο

 

 

Την ώρα που κάνεικάποιος ποδήλατο είανιλογικό να πιέζεται η περιοχή των όρχεων και μα υπάρχει μια τριβή, η οποία εύλογα επηρεάζει την αναπαραγωγική λειτουργία. Επίσης, αυτή η επίδραση στην σπερματογένεση ή στην ποιότητα του σπέρματος παρατηρείται κυρίως στους αθλητές που ασχολούνται συστηματικά με το συγκεριμένο άθλημα ή στους λάτρεις του συγκεκριμένου σπορ. Σε κάθε περίπτωση η έντονη σωματική δραστηριότητα επηρεάζει τη γονιμότητα και καλό θα ήταν αν την περιορίσετε αν σας ενδιαφέρει να κάνετε ένα παιδάκι.

 

6. Υπερβολική χρήση Wi-fi

 Αυτή η ασύρματη σύνδεση εκπέμπει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, η οποία μειώνει την ποιότητα του σπέρματος και κατά συνέπεια βλάπτει το DNA του σπέρματος. Ωστόσο, δυστυχώς, στην εποχή μας είναι. εξαιρετικά δυσκολο να επιβιώσει κάποιος χωρίς τη χρήση του ασύρματου διαδικτύου. Μπορείεττ να το περιορίσετε τις ώρες πουπραγματικά το έχετε ανάγκη γιατί σκεφτείτε πως μόνο κακό κάνει η χρήση του σε κάθε περίπτωση.