Οι ειδικοί εξηγούν

Θεωρείται κανόνας και είναι κάτι που τονίζουν οι περισσότεροι γυναικολόγοι.

Κναονικά θα πρέπει να ουρείτε πάντοτε μετά το σεξ προκειμένου να αποφύγετε μια πιθανή λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.

Ωστόσο, αυτό είναι αρκετό για να διατηρηθεί ο κόλπος καθαρός;

Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να κοιμηθείτε μετά τη σεξουαλική επαφή, αλλά να ακολουθήσετε μια σειρά πραγμάτων.

1. Προσπαθήστε να ουρήσετε

Ακόμα κι αν δεν θέλετε να πάτε τουαλέτα, εσείς πηγαίνετε έστω και με το ζόρυ. Η ροή των ούρων θα βοηθήσει να απομακρύνετε βακτηρίδια από την ουρήθρα σας.

2. Σκουπιστείτε

Το σπέρμα, ο ιδρώτας, τα λιπαντικό και τα κολπικά υγρά μπορούν όλα να αφήσουν την ευαίσθητη περιοχή σας αρκετά υγρή. Φροντίστε μετά την ερωτική πράξη να σκουπίσετε καλά την περιοχή με μια πετσέτα ή λίγο χαρτί τουαλέτας, ή ακόμα καλύτερα μπορείτε να κάνετε ένα ντους, αλλά να φροντίστε  να απομακρυνθεί η υγρασία. Σε διαφορετική περίπτωση αυξάνονται οι πιθανότητες μόλυνσης από ζυμομύκητες. Απλά μην χρησιμοποιείτε αρωματικά ή αρωματισμένα σαπούνια. Επίσης, το καλοκαίρι, μην πηγαίνετε στην θάλασσα για να ξεπλυθείτε.

3. Μην φοράτε εσώρουχα μετά το σεξ

Φορέστε μόνο το νυχτικό σας, ή μια χαλαρή πυτζάμα από ύφασμα που αναπνέει καλά. Μην βάλετε εσώρουχα μέχρι το πρωί, αλλιώς μπορεί να δημιουργηθεί λοίμωξη. Το να κοιμηθείτε δηλαδή χωρίς κάποιο εσώρουχο αφήνει τον κόλπο να “αναπνεύσει”. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης από ζύμη, ή άλλη κνησμώδη κατάσταση.