Πόσο επικίνδυνο είναι

Έχει τύχει σε όλους μας. Ίσως κάποια στιγμή κατανάλωσες υπερβολικά πολλούς καφέδες ή νερό και στη συνέχεια βρέθηκες «εγκλωβισμένη» σε κάποιο meeting ή μέσο μαζικής μεταφοράς, χωρίς καμία δυνατότητα να ανακουφιστείς.

Η ουροδόχος κύστη σου είναι γεμάτη αλλά δεν έχεις επιλογές! Οπότε, παρά το γεγονός ότι είναι έτοιμη να σκάσει η φούσκα σου, η μόνη σου επιλογή είναι να...κρατηθείς.
Κι όταν έρχεται η ώρα της τουαλέτας, τότε η ανακούφιση είναι κάτι το υπέροχο για τις περισσότερες γυναίκες.

Όπως φαίνεται, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η πολύωρη αναβολή της ούρησης έχει «εκρηκτικά» αποτελέσματα, στα οποία μάλιστα κάποιες γυναίκες εθίζονται. 

Και σε αυτές ακριβώς τις περιπτώσεις αναφέρεται ο παράξενος όρος peegasm, ένα trend που έχει προκαλέσει ανησυχία στους γυναικολόγους.
O όρος προέρχεται από τις λέξεις pee και orgasm (άρα η αντίστοιχη ελληνική μετάφραση θα ήταν κάτι σαν... «ουρ-γασμός») και σημαίνει την έντονη αίσθηση ανακούφισης και ηδονής που νιώθουν ορισμένες γυναίκες, όταν αναβάλουν την ούρηση για αρκετές ώρες και επιτέλους πηγαίνουν στη τουαλέτα.
 καθυστερεί να πάει στην τουαλέτα και τελικά το κάνει, βιώνει ένα είδος οργασμού που τον αισθάνεται από την κορφή ως τα νύχια.

Αν μάλιστα συσφίγγει με ειδικό τρόπο τον κόλπο της ενώ ουρεί, οι πιθανότητες να έχει αυτήν την εμπειρία αυξάνονται.

Όπως μου εξήγησε αυτού του είδους οι οργασμοί της προκαλούν ζαλάδα που διαρκεί λίγα λεπτά και διαφέρουν αρκετά από τους κλειτοριδικούς και κολπικούς οργασμούς της. 

Στο ίδιο thread, αρκετές γυναίκες περιγράφουν ανάλογες εμπειρίες, με πολλές μάλιστα να αναφέρονται σε ακούσιους οργασμούς που έχουν την νύχτα, όταν αποκοιμιούνται με γεμάτη ουροδόχο κύστη. Αυτό, σύμφωνα με γυναικολόγους, δεν είναι παράξενο, αφού μια γεμάτη κύστη ασκεί πίεση στο πυελικό έδαφος και στα νεύρα που υπάρχουν εκεί, πυροδοτώντας σεξουαλικά όνειρα τα οποία καταλήγουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Πάντως η συνήθεια ορισμένων γυναικών να καθυστερούν την ούρηση για να βιώνουν αυτές τις... εμπειρίες είναι άκρως ανθυγιεινή σύμφωνα με τους επιστήμονες. Η Δρ. Charlotte Elder, γυναικολόγος και εκπρόσωπος του New Zealand College of Obstetricians and Gynaecologists προειδοποιεί ότι το trend του peegasm μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στην ουροδόχο κύστη μιας γυναίκας.

«Πρέπει να φερόμαστε με σεβασμό στο συγκεκριμένο όργανο. Είναι σημαντικό να ουρεί κανείς όταν το χρειάζεται, όχι όταν είναι έτοιμος να σκάσει», αναφέρει η γυναικολόγος, επισημαίνοντας ότι το τέντωμα της ουροδόχου κύστης μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό, που χρειάζεται χρόνια για να αποκατασταθεί. 

Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα η ζημιά είναι μη αναστρέψιμη, με ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό, ενώ σοβαρός είναι και ο κίνδυνος ουρολοίμωξης μέσω αυτής της πρακτικής.