Τι δεν πρέπει να πεις ποτέ

Το να τσακωθείς με τον σύντροφό σου είναι πλέον φυσιολογικό.

Το θέμα είναι πως θα χειριστείς τον καυγά. Γιατί πάνω στον τσακωμό μπορούν να ειπωθούν πολύ βαριές κουβέντες και να ξεφύγει αρκετά η κατάσταση.

Καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι βαριές κουβέντες γιατί μπορεί να πληγώσουν τον άλλον.

Οπότε την επόμενη φορά πρόσεξε κι κοίταξε τι πρέπει να μην πεις πάνω σε μια τέτοια ένταση.

1. Είμαι θυμωμένη για πολλά

Το να ξεσπάσεις για όλα αυτά που κράταγες μέσα σου σε έναν μόνο καυγά, είναι κάτι πολύ τοξικό και άσχημο για την σχέση.

Πες αυτό που θες όταν συμβεί και μην τα μαζεύεις όλα μέσα σου γιατί θα εκραγείς και θα προκαλέσεις μεγαλύτερες καταστροφές! 

2. Πάντα κάνεις αυτό ή ποτέ δεν κάνεις εκείνο

Το «πάντα» και το «ποτέ» είναι πολύ βαριές σημειολογικά λέξεις και καλό είναι να αποφεύγονται. Είναι υπερβολή και σίγουρα θα εξοργίσει την άλλη πλευρά. Συγκεντρώσου σε αυτό που σε ενοχλεί και μην υποτιμάς τα καλά που σου έχει προσφέρει.

3. Είσαι @@@»

Οι βρισιές και οι προσβολές δεν θα βοηθήσουν. Μπορεί να είσαι έξαλλη εκείνη την στιγμή και να θες να ξεσπάσεις. Ωστόσο, είναι σκληρό και μπορείς να πληγώσεις τον άλλον. Επίσης, μπορεί να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο και σίγουρα είναι κάτι που δεν θες. Ο σεβασμός και η εκτίμηση σε μια σχέση είναι το πιο σημαντικό συστατικό. Οπότε άσε τα «γαλλικά» και επικεντρώσου στη συζήτηση με επιχειρήματα.

4. Τελειώσαμε

«Χωρίζουμε, θέλω διαζύγιο, τελειώσαμε» κτλ. Πάνω στα νεύρα μας λέμε πολλά που δεν εννοούμε. Ο χωρισμός είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσετε από κοινού μετά από πολύ σκέψη. Ακόμη, δεν πρέπει να το χρησιμοποιείς σαν απειλή ή εκβιασμό προς την άλλη πλευρά. Ηρέμησε και ξανασυζήτησέ το με τον σύντροφό του ώστε να βρείτε μια λύση.