Για να μην μπορεί χωρίς εσένα ούτε λεπτό

Δύσκολο πράγμα οι σχέσεις...Πόσο μάλλον όταν είναι και μκροχρόνιες...Σε αυτή την περίπτωση είναι δύσκολο να κρατήσεις τη φλόγα του έρωτά σας ζωντανή και να υπάρχει ακόμα το πάθος, ο ενθουσιασμός και η ένταση.

Είναι κάποια ζευγάρια που πέφτουν στην παγίδα της ρουτίνας και λίγο η συνήθεια, λίγο η καθημερινότητα προκαλούν μια αίσθηση κούρασης και πλήξης κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν επιπτώσεις και στην ερωτική ζωή.

Ωστόσο, υπάρχουν λύσεις για να διατηρήστε ζωντανή τη φλόγα του έρωτά σας και να είστε απόλυτα ευτυχισμένοι μεταξύ σας.

1. Ειλικρίνεια και επικοινωνία

Ο συνδυασμός και των δύο φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα και είναι βασικά στοιχεία σε μια σχέση. Τα ζευγάρια οφείλουν να λένε αλήθειες και να συζητούν οποιοδήποτε πρόβλημα τους απασχολεί. Έτσι και λύσεις βρίσκουν και τα όποια προβλήματα λύνονται.

2. Να αποδέχεται ο ένας τα ελαττώματα του άλλου

Μπορεί στην αρχή της σχέσης όλα να φαντάζουν υπέροχα και να αισθάνεσαι πως έχεις βρει τον τέλειο/την τέλεια αλλά στο πέρασμα του χρόνου αντιλαμβάνεσαι πως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Πρέπει να καταλάβεις πως δεν υπάρχει το απόλυτο εκεί έξω και καλό θα ήταν να συμβιβαστείς με τα όποια ελαττώματα του συντρόφου σου.

3. Να έχει ο καθένας το χώρο του
Είναι απόλυτα λογικό να θέλετε να έχετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας, ώστε να τον εκμεταλλευτείτε όπως εσείς θέλετε. Το στοίχημα είναι να μπορείς εξίσου να διατηρείς τη σχέση σου ζωντανή, αλλά να αφιερώνεις επίσης χρόνο σε εσένα, στην οικογένεια, στην κοινωνική σου ζωή και στους φίλους σου. Παν μέτρον άριστον όπως έλεγαν και οι αρχαίοι.

4. Περαματιστείτε σε νέες εμπειρίες
Θα πρέπει να μην επαναπαύεσαι και να απολαμβάνεις την κάθε μέρα σαν να είναι κάτι ξεχωριστό. Έτσι υπάρχει η ένταση και το στοιχείο της έκπληξης μπορεί να σε ξαφνιάσει ευχάριστα! Βγείτε και λίγο έξω από το σπίτι, πηγαίνετε ένα όμορφο ταξίδι, δείτε νέα μέρη, γίνετε πιο εφευρετικοί στο κρεβάτι και η σχέση σας θα ξανανιώσει.

5. Να ζητάτε συγγνώμη όταν πρέπει 
Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να αναγνωρίζει ένα ζευγάρι τα σφάλματά του και να τα παραδέχεται. Καλώς ή κακώς οι εντάσεις και οι τσακωμοί είναι αναπόφευκτοι σε μια σχέση. Γι' αυτό και δεν πρέπει να υπάρχει εγωισμός παρά μόνο διάθεση για επίλυση των προβλημάτων και συμβιβασμό.