Τι χρώμα να προσφέρεις ανάλογα την περίπτωση

Θεωρούνται ένα από τα πιο ρομαντικά και όμορφα δώρα που μπορεί να κάνει κανείς. Τα τριαντάφυλλα έχουν συνδεθεί μορφολογικά από τα αρχαία χρόνια με  την αναγέννηση, ενώ ο ευθραυστός τρόπός με τον οποίο μαραίνετε συμβολίζει τον θάνατο, δηλώνοντας οτι η ζωή φθίνει και φθείρεται! Συνήθως δίνεται ως δώρο, μεταξύ των ερωτευμένων γιατί είναι ένα από τα ομορφότερα λουλούδια.

lethko

Λευκό τριαντάφυλλο: συμβολίζει την αγνότητα. Το λευκό χρώμα στα παλιά χρόνια θεωρείτο ένα μελαγχολικό χρώμα. Η ερμηνεία που είχε σήμαινε «καρδιά χωρίς αγάπη».

Με τα χρόνια το λευκό υιοθετήθηκε ως το χρώμα της αγνότητας και της αθωότητας.Έγινε το αγαπημένο χρώμα τριαντάφυλλου για γαμήλιες ανθοδέσμες!

 

kokkin

Κόκκινο τριαντάφυλλο: συμβολίζει το πάθος και την αγάπη! Το έντονο χρώμα τους τα κατατάσσει στην κορυφή των λουλουδιών καθώς είναι ο βασιλιάς των τριαντάφυλλων και συμβολίζει την αγάπη και χαρίζονται κατά κύριο λόγο σε επετείους και του Αγίου Βαλεντίνου!

 

roz

Ροζ τριαντάφυλλο: συμβολίζει την αγνότητα και την παιδικότητα! Το απαλό ροζ χαρακτηρίζει την κοριτσίστικη πλευρά μιας γυναίκας καθώς και την κρυμμένη παιδικότητα της. Είναι ιδανικό για αρραβώνες και διακριτικό φλερτ!

 

mov

Μοβ τριαντάφυλλο: συμβολίζει την γοητεία και την σοφία. Το μοβ θεωρείται το χρώμα της σοφίας και είναι ένα πρωτότυπο χρώμα που δηλώνει οτι το άτομο που τα προσφέρει είναι ενθουσιώδες και παίρνει ρίσκα!

ολλοί τα θεωρούν γρουσούζικα λόγω χρώματος αλλά αποτελούν μια επιλογή διαφορετική από τις άλλες!

 

kitr

Κίτρινο τριαντάφυλλο: συμβολίζει την απιστία και το μίσος. Συνήθως κάποιος που τα προσφέρει δεν γνωρίζει το ακριβές νόημα τους αλλά έχετε τον νού σας μήπως το άτομο αυτό κάνοντας αυτή την επιλογή, υποσυνείδητα πράττει άπιστα!