11 νέα κρούσματα κορονοϊού
Ανεβαίνει ο αριθμός σε 84 συνολικά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα για τον κορωνοϊό, αλλά και για τα νέα προληπτικά μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε αρχικά στην ανάγκη προστασίας των ευπαθών ομάδων, δηλαδή ανθρώπους με χρόνια νοσήματα. Επιπλέον, στα άτομα υψηλού κινδύνου συμπεριέλαβε ηλικιωμένους, παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας.

Δείτε επίσης:Αναβάλλεται ο 9ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας

«Είναι καθήκον όλων μας η προστασία των ευπαθών ομάδων. Δεν υπάρχει κάνω ότι θέλω και αγνοώ τις οδηγίες του κράτους και των ειδικών. Ζητών από τις ευπαθείς ομάδες να είναι προσεκτικές» σημείωσε ο κ. Κικίλιας στα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό: «Όσοι έχουν συμπτώματα γρίπης να παραμείνουν στο σπίτι τους και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους».

11 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, σύμφωνα με τον Σ. Τσιόδρα

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας που ανέφερε πως τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα είναι 11. Το σύνολο των κρουσμάτων κορωνοϊού ανέρχεται πλέον σε 84, οι 81 εκ των οποίων ελληνικής καταγωγής και οι 3 ξένης υπηκοότητας. 56 εξ αυτών προέρχονται από την εκδρομή στους Αγίους Τόπους.