13χρονη έχασε τη ζωή της από κορονοϊό
Από τα νεότερα θύματα της πανδημίας

Σύμφωνα με τη βρετανική Guardian, οι Αρχές του Παναμά ανακοίνωσαν τον θάνατο μιας 13χρονης, επιβεβαιώνοντας έτσι όσα «φωνάζουν» εδώ και μέρες οι ειδικοί, πως ο κορονοϊός αφορά και τους νεότερους ανθρώπους.

Πριν από μερικές ημέρες, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ απευθύνθηκε στους νέους ανθρώπους ανά τον κόσμο λέγοντας πως «δεν είναι ανίκητοι. Μπορούν να προσβληθούν από τον κορωνοϊό, να νοσηλευτούν ακόμη και να πεθάνουν».

Τα ηλικιακά στατιστικά μεγάλης έρευνας για τον κορωνοϊό

Σε ευρεία έρευνα 72.000 ασθενών από τον Covid-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός, η Κίνα έχει καταγράψει τον τρόπο που «χτυπά» ο κορωνοϊός ανά ηλικιακές ομάδες. Φαίνεται λοιπόν πως πράγματι, άνω του 50% των ασθενών είναι ηλικίας άνω των 60 ετών.

 

 

Ωστόσο, στο δείγμα της έρευνας, το 2% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αφορούσε παιδιά και εφήβους ως 19 ετών, ενώ ένα 8,1% των ασθενών είναι ηλικίας 20 με 29 ετών.

Στην ίδια έρευνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η Κίνα καταγράφει έναν θάνατο παιδιού από τον κορωνοϊό και 7 νεκρούς στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 20 και 29 ετών, με περισσότερο από το 80% των θυμάτων να είναι ηλικίας άνω των 60 ετών.