Τι μπορείς να φας έξω;

Μπορεί να είναι αρκετά υψηλή η χοληστερίνη, αλλά δε σημαίνειότι θα κόψεις και το φαγητό απ΄εξω δια ροπάλου.

Αυτό που έχει σημασία είναι να καταλάβεις τη σοβαρότητα της κατάστασης καινα δείξεις την απαιτούμενη προσοχή, έτσι ώστε να μην χειροτερέψεις την κατάστασή σου.

Μπορεί να τρως εξώ αλλά θα πρέπει ν απαοφύγεις συγκεκριμένς τροφές όπως είναι: τα τηγανιτά, τα κορεσμένα και τρανς λιπαρά, τυριά και γαλακτοκομικά με πλήρη λιπαρά, αλλά και προϊόντα ζαχαροπλαστικής. 

Για την ακρίβεια:

Στο κινέζικο επιλέξτε ό,τι είναι μαγειρεμένο στον ατμό, και όχι τηγανιτό. Καλή επιλογή είναι τα θαλασσινά, ειδικά στον ατμό ή βραστά, καθώς τα πρόσθετα κορεσμένα λιπαρά είναι πολύ λίγα σε αυτά τα πιάτα. Επιλέξτε πιάτα και ορεκτικά με όσο περισσότερα λαχανικά γίνεται.

Στο μεξικάνικο οι φαχίτας είναι καλή επιλογή, επειδή περιέχουν πολλά λαχανικά. Επιλέξτε τορτίγιες από καλαμπόκι και όχι από λευκό αλεύρι. Τα πιάτα με ψητό ψάρι ή κοτόπουλο είναι συνήθως σούπερ υγιεινά, και η κλασική, πικάντικη κόκκινη σάλτσα θα τα συνοδεύσει τέλεια. Αποφύγετε όμως τα νάτσος.

Στο ινδικό αποφύγετε τα πιάτα που είναι φτιαγμένα με ghee και βούτυρο και ζητήστε ό,τι πιάτο παραγγείλετε να μαγειρευτεί με όσο το δυνατόν λιγότερο λάδι. Στο ινδικό εστιατόριο, επίσης, θα έχετε πολλές επιλογές με βάση τα λαχανικά.

Στο ιταλικό εστιατόριο, επιλέξτε ένα απλό πιάτο ζυμαρικά και marinara sauce ή κάποιο πιάτο με κοτόπουλο, ψάρι ή ψητά λαχανικά. Αποφύγετε πιάτα με κιμά, όπως λαζάνια, και τα πιάτα με πολλά τυριά.