Πως μπορείς να τις αντιμετωπίσεις;

Μπορεί να έχει φτιάξει ο καιρός και να πέρασε η βαρυχειμωνιά, αλλά η Άνοιξη δεν είναι σε όλους αρεστή.

Κι αυτό γιατί κάποιοι έχουν αλλεργίες και μαζί με το άνθισμα των λουλουδιών ξεκινά και ο δικός τους Γολγοθάς για την ανιμετώπισή τους.

Σε ποιον αρέσει το φτέρνισμα χωρίς λόγο, ή τα δάκρυα στα μάτια και το συνάχι; Προφανώς σε κανέναν. Το θέμα είναι πως θα διαχειριστείς την κατάσταση.

 

 

Αρχικά οι λόγοι που επιδενώνουν τις αλλεργίες είναι:

1. Φακοί επαφής

Οι μαλακοί φακοί επαφής απορροφούν με σχετικά μεγάλη ευκολία αερομεταφερόμενα σωματίδια, όπως γύρη ή καπνό, επειδή είναι διαπερατοί. Ένας μαλακός φακός επιτρέπει σε περισσότερο οξυγόνο να περάσει προς τα μέσα, αλλά μπορεί να μεταφέρει ταυτόχρονα διάφορα σωματίδια στα δάκρυα.Προτίμησε τα γυαλιά καλύτερα ή καλύτερης ποιότητας φακούς επαφής.

2. Κόκκινο κρασί

Μερικοί άνθρωποι είναι πολύ ευαίσθητοι στα θειώδη συστατικά στο κόκκινο κρασί και αυτό κάνει τις αλλεργίες τους πολύ χειρότερες. Έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Clinical & Experimental Allergy, έδειξε ότι οι γυναίκες που έπιναν περισσότερα από 14 ποτά την εβδομάδα είχαν 78% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν συνάχι και βουλωμένη μύτη σε σύγκριση με γυναίκες που έπιναν λιγότερο. Μήπως να κόψεις το κόκκινο κρασί μπας και βρεις την υγειά σου;

3. Πέφτεις στο κρεβάτι χωρίς να κάνεις ντους

Δεν υπάρχει χειρότερο και όχι μόνο από πλευράς αλλεργιών. Η γύρη δεν προσκολλάται μόνο στα ρούχα σας. Κολλά και στο δέρμα και τα μαλλιά σας. Τα μικροσκοπικά σωματίδια επικάθονται σε εσάς σαν σκόνη. Το πρόβλημα με τη γύρη είναι ότι δεν μπορείτε να την δείτε στον αέρα. Αν ξυπνάτε κάθε πρωί με βουλωμένη μύτη, τότε το να κάνετε ένα ντους το πρηγούμενο βράδυ προτού πέσετε για ύπνο θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τα αλλεργιογόνα που κολλάνε στο σώμα σας.