Ειδικά τις πρωινές ώρες

Ο καφές αποτελεί μια καλή διατροφική επιλογή, καθώς περιέχει αντιοξειδωτικά, τα οποία κάνουν καλό στον οργανισμό μας. Βέβαια, μπορεί να προκαλέσουν και ανεπιθύμητες παρενέργειες στο σώμα μας, ιδιαίτερα ξεκινάμε τη μέρα μας με σκέτο καφέ χωρίς πρωινό γεύμα.

 

 

Για την ακρίβεια, ένα φλιτζάνι σκέτου καφέ (φίλτρου, χωρίς γάλα ή ζάχαρη) με άδειο στομάχι διεγείρει την έκκριση του υδροχλωρικού οξέος στην πεπτική οδό.

Όσοι πάσχουν από γαστρίτιδα το βιώνουν στο πετσί τους πολύ γρήγορα, αφού είναι δύσκολο να αποσυντεθούν οι πρωτεΐνες στο στομάχι και το έντερο.

Καλό θα ήταν να μην καταναλώνεσται σκέτος ο καφές το πρωί, γιατί σε αυτή την περίπτωση το επίπεδο της κορτιζόλης στο σώμα αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς και απαιτείται χρόνος για να σταθεροποιηθεί, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές. Επομένως είναι προτιμότερο να καταναλώνετε καφέ μετά από μία ώρα αφότου ξυπνήσετε το πρωί και οπωσδήποτε αφότου έχετε φάει κάτι.

 

 

Η κατανάλωση καφέ με άδειο στομάχι μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο επίπεδο γαστρικού οξέος, φούσκωμα και, ακόμη και εμετό.

Αν δεν έχετε χρόνο για να φάτε πρωινό και δεν μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας χωρίς καφέ, προσπαθήστε να φάτε μια φρυγανιά ή μια φέτα ψωμί. Σε κάθε περίπτωση μη φύγετε νηστικοί από το σπίτι!