Ευρυαγγείες: Πως μπορείτε να απαλλαγείτε;
Αυτοί είναι οι τρόποι αντιμετώπισης

Πολλοί θεωρούν πως οι ευρυαγγείες αποτελούν αισθητικό πρόβλημα, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Οι κόκκινες ή μπλε φλέβες στα πόδια συνοδεύονται από συμπτώματα όπως πρήξιμο, αίσθημα βάρους και καύσου, νυχτερινές κράμπες, πόνο, αλλά και μουδιάσματα κάποιες φορές.

 

 

Ωστόσο, υπάρχουν φυσικοί τρόποι που μπορείς να το αντιμετωπίσεις.

Σήκωσε ψηλά τα πόδια
Για τουλάχιστον 20 λεπτά, τρεις φορές την ημέρα προσπάθησε να ανυψωσεις τα πόδια σου πάνω από το επίπεδο του κεφαλιού. Όσο περισσότερο στέκεσαι όρθια, τόσο περισσότερο το αίμα, επιστρέφοντας στην καρδιά, θα πρέπει να καταπολεμήσει τη βαρύτητα.

Κάνε stretching
Τέντωσε καλά τα πόδια σου πάνω και κάτω σα να πατάτε γκάζι. Σήκωσε, όταν περπατάς, τις φτέρνες σου από το έδαφος και δοκίμασε να σταθείς στις μύτες των ποδιών σου. Αν αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση, μπορεί να ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση των κιρσών.

Κρύο νερό
Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, προσπαθήστε να κάνετε ένα κρύο ντους σε συνδυασμό με τοπικό μασάζ. Ενώ το ζεστό νερό μπορεί να επιδεινώσει την εμφάνιση των κιρσών, το κρύο νερό μπορεί να βελτιώσει την εικόνα των ποδιών σας.

Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού
Περιέχουν ολιγομερείς προανθοκυανιδίνες, αντιοξειδωτικά που έχουν την ιδιότητα να ενισχύουν τα αιμοφόρα αγγεία και να μειώνουν τη φλεγμονή.