5 μυστικά που δεν ήξερες!

Δεν είναι απαραίτητο να αισθάνεστε κάποιο πόνο που να σηματοδοτεί ότι κάτι συμβαίνει απαραίτητα με την υγεία σας. Στην πραγματικότητα όσο πιο έγκαιρα διαγνώσει κάποιος κάτι, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να το αντιμετωπίσει στη ρίζα του.

Το σώμα σας δείχνει πάντα προειδοποιητικές ενδείξεις και καλό θα ήταν ν ατις λαμβάνετε σοβαρά υπόψη και δίνετε την πρέπουσα σημασία.

Στην προκειμένη περίπτωση θα επικεντρωθούμε στη γλώσσα.

1. Λευκή γλώσσα

 

 

Εάν η γλώσσα σας έχει γίνει λευκή, πιθανότατα οφείλεται στην υπερανάπτυξη των θηλών. Τα βακτηρίδια και τα νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται μεταξύ των θηλών.

Κάποιες φορές μπορεί να υποδεικνύει μέχρι και καρκίνο του στόματος ή της γλώσσας, οπότε και θα πρέπει να το ελέγξετε. Μπορεί επίσης να είναι μέχρι και κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα όπως σύφιλη, παρενέργεια του HIV / AIDS, ή λευκοπλακία.

Σε κάθε περίπτωση δοκιμάστε να κάνετε κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η διακοπή του καπνίσματος ή η μείωση του αλκοόλ.

 

2. Πληγές

Υπάρχουν διάφορα είδη πληγών και μπορεί να είναι το οτιδήποτε. Από μια απλή μόλυνση μέχρι και εμφάνιση καλοήθειας ή κακοήθειας αντίστοιχα.

Οι κανονικές πληγές συνήθως επουλώνονται χωρίς ουλές σε μία ή δύο εβδομάδες. Εντούτοις, αν έχετε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο ή επώδυνο που επιμένει, εάν βλέπετε συχνές εστίες ή αν ο πόνος είναι υπερβολικός για να αντιμετωπιστεί με τα φάρμακα, είναι σίγουρα μια ένδειξη ότι απαιτείται ιατρική φροντίδα.

Η πιο συνηθισμένη αιτία των πληγών είναι το συναισθηματικό άγχος. 

 

3. Μαύρα υπολείμματα

 

3. Black Residue

 

Το μαύρο υπόλειμμα στα χείλη μπορεί να είναι απλά πίσσα από το κάπνισμα, αλλά το μαύρο υπόλειμμα στη γλώσσα συνήθως υποδεικνύει την υπερβολική ανάπτυξη βακτηρίων ή μαγιάς στο στόμα. Τα βακτήρια συσσωρεύονται μεταξύ των θηλών με την πάροδο του χρόνου και μάλιστα είναι βαμμένα από τα τρόφιμα και τα ποτά που περνούν από το στόμα σας. Συνήθως είναι βαμμένο μαύρο, αλλά μπορεί επίσης να γίνει πράσινο, κίτρινο, καφέ ή κάποιο άλλο χρώμα

 

 

4. Ρωγμές 

Ρωγμές στη γλώσσα σας δεν θα μπορούσαν να σημαίνουν τίποτα. Ακριβώς όπως μερικοί άνθρωποι έχουν ρυτίδες, οι άνθρωποι μπορούν να έχουν ρωγμές στη γλώσσα τους. Αυτό, όπως οι ρυτίδες, μπορεί να εμβαθύνει και να γίνει πιο έντονο με την ηλικία. Ωστόσο, πρέπει να παρακολουθήσετε επιπλέον συμπτώματα, όπως αυξημένη ευαισθησία στο μπαχαρικό και πρήξιμο στο πρόσωπο. Επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, καθώς μπορεί να υποδεικνύει ακόμα και το σύνδρομο Melkersson-Rosenthal.

 

 

5. Γενική υγεία 

 

 

Το σώμα μας είναι γεμάτο βακτήρια, τα περισσότερα από τα οποία είναι αβλαβή και ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή μας. Ωστόσο, η ίδια η παρουσία τους δείχνει ότι το σώμα μας είναι ένα καλό περιβάλλον για όλα τα είδη βακτηρίων. Ως εκ τούτου, πρέπει να είστε προσεκτικοί και να είστε καθαροί. Εάν έχετε την κατάλληλη οδοντιατρική υγιεινή, πιθανώς να βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι έχετε την ευκαιρία να κοιτάξετε τη γλώσσα σας δύο φορές την ημέρα. Οτιδήποτε άλλο πρέπει να μεταφραστεί σε μια επίσκεψη στον οδοντίατρο ή τον γιατρό σας.

Ένα κύριο εμπόδιο για την καλή υγεία της γλώσσας είναι το κάπνισμα.

Το κάπνισμα είναι η κύρια αιτία του καρκίνου, ειδικά εκείνων που βρίσκονται γύρω από το στόμα. Η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να φαίνεται δύσκολη στην αρχή, αλλά υπάρχουν πολλά προγράμματα και ακόμη και φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν.

Ενώ αυτά τα σημάδια μπορεί να σας βοηθήσουν να σας δείξουμε προς τη σωστή κατεύθυνση, παρακαλούμε να θυμάστε ότι με τη διάγνωση, δεν υπάρχει ποτέ ένας σκληρός και γρήγορος κανόνας.

Για οτιδήποτε φαίνεται ανησυχητικό, συμβουλευτείτε το γιατρό σας προτού κάμετε του κεφαλιού σας.