Αποτέλεσμα δημιουργίας ιταλών επιστημόνων

Μπορείτε να τρώτε πλέον χωρίς ενοχές και τύψεις την αγαπημένη σας πίτσα!

Επιστήμονες και σεφ στην Ιταλία λένε ότι δημιούργησαν μία πίτσα που εμποδίζει τον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις.

Ο λόγος για την πίτσα Pascalina όπως ονομάζεται και η οποία έχει χαρακτηριστεί ως «η πίτσα που επεκτείνει τη ζωή» και πως εμποδίζει την δημιουργία όγκων.

Η Pascalina είναι γεμάτη με συστατικά από τη μεσογειακή διατροφή, η οποία είναι γνωστή για τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία.

Στην συγκεκριμένη πίτσα κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι ντομάτες, οι ελιές και το ραπίνι – ένα είδος μπρόκολου.

 

 

Οι επιστήμονες από το Istituto Nazionale Tumori στο Μιλάνο - το εθνικό ινστιτούτο καρκίνου – λένε ότι η πίτσα είναι αρκετά υγιεινή για να καταναλώνεται δύο φορές την εβδομάδα.

Μια ομάδα ερευνητών, εστιατορίων, παραγωγών τροφίμων και καταναλωτών συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν την πίτσα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Affar Italiani. Ελπίζουν, δε, να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να τρώνε καλά και να δείξουν ότι ακόμη και η πίτσα μπορεί να είναι υγιεινή.

Η Pascalina έχει βάση το αλεύρι σιταριού και από πάνω ντοματίνια, ραπίνι, ελιές, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, σκόρδο και τσίλι. Δεν περιέχει τυρί ή κρέας, αν και είναι δημοφιλή συστατικά, αλλά είναι λιπαρά και μπορούν να συμβάλλουν σε καρδιακά προβλήματα.

Τα υγιεινά συστατικά της επιλέχθηκαν για την ικανότητά τους να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και ορισμένων τύπων καρκίνου στο πεπτικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του εντέρου.

Οι επιστήμονες έχουν εδώ και πολλά χρόνια επαινέσει τα οφέλη που προσφέρει η μεσογειακή διατροφή στην υγεία και μελέτες δείχνουν ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, του καρκίνου, των καρδιακών προβλημάτων και των εγκεφαλικών νόσων.