Βοηθάει πολύ στη μνήμη

Συνέχεια παθαίνετε όλο και κάποιες διαλείψεις και σας διαφεύγουν απλά καθημερινά πράγματα.

Όπως έδειξε μια κινεζική μελέτη για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα με τη μνήμη σας ίσως χρειάζεται περισσότερη υπαίθρια δραστηριότητα και έκθεση στο φως του ήλιου.

 

 

Πιο συγκεκριμένα, η μέτρια έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία ενισχύει τη μάθηση και τη μνήμη, προωθώντας μια νέα γλουταμινική βιο-συνθετική οδό στον εγκέφαλο.

Διαπίστωσαν επίσης ότι το ηλιακό φως επηρεάζει το νευρικό σύστημα.

Η μέτρια έκθεση μπορεί να βοηθήσει στην αναπτέρωση του ηθικού και να βελτιώσει τις γνωστικές λειτουργίες. Ωστόσο, ο ακριβής μηχανισμός μεταξύ ηλιοφάνειας και νευρικού συστήματος παραμένει ασαφής.

 

 

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η έκθεση στον ήλιο θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά το περιεχόμενο μιας χημικής ουσίας, που ονομάζεται UCA, στο αίμα των ζώων.

Το UCA εισέρχεται σε νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο και μετασχηματίζεται σε γλουταμινικό οξύ από μια σειρά βιο-μεταβολικών ενζύμων. Το γλουταμινικό οξύ απελευθερώνεται στις νευρικές απολήξεις του κινητικού φλοιού και του ιππόκαμπου, μιας περιοχής του εγκεφάλου ζωτικής σημασίας για τη μνήμη και τη μάθηση.

Η έρευνα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην κατανόηση του μηχανισμού λειτουργίας του εγκεφάλου και της παθογένεσης σχετικών ασθενειών.