Πως θα απαλλαγείς;

Μπορείς να τις αποκαλέσεις και φακίδες.

Σε κάθε περίπτωση αυτές οι κηλίδες δεν είναι πάντα γοητευτικές και μπορεί να οφείλονται στην κακή διατροφή σου.

Αυτό συμβαίνει γιατί κύτταρα της επιδερμίδας έχουν υποστεί βλάβη και έχει αλλάξει το χρώμα τους προκαλώντας τη χρώση της επιδερμίδας, μια κατάσταση που είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη όταν εκτίθεσαι συχνά στον ήλιο.

Για να διατηρηθεί το δέρμα σου νεανικό και καθαρό, προσπάθησε να συμπεριλαμβάνεις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Ε και C στη διατροφή σου. Για να βεβαιωθείς ότι παίρνεις αρκετές του συμπλέγματος Β, συμπερίλαβε στη λίστα του σούπερ μάρκετ όσπρια, πουλερικά, φυλλώδη λαχανικά, ψάρι και εξωτική παπάγια!

 

 

Τη βιταμίνη C θα τη βρεις, μεταξύ άλλων, στην ντομάτα και στον αρακά ή στα οστρακοειδή και για τη βιταμίνη Ε  πρόσθεσε στις συνταγές σου ωμούς σπόρους, kale, φουντούκια και κουκουνάρι. Μην κάνεις μόνη σου διάγνωση και κυρίως μη «συνταγογραφήσεις» στον εαυτό σου κάποια βιταμίνη. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν παίρνουμε βιταμίνες, αφού μερικές φορές μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.

Ο καλύτερος τρόπος για να μην παρουσιάσεις ποτέ ανεπάρκεια είναι να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με χρώματα: Όσο πιο πολύχρωμα είναι τα φρούτα και τα λαχανικά που τρως καθημερινά, τόσο πιο πλήρης σε θρεπτικά συστατικά γίνεται η δίαιτά σου.