Κορονοϊός: Πως θα τον εξουδετερώσεις;
Από τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα, που συζήταμε αυτό το διάστημα είναι το, αν υπάρχει πιθανότητα μετάδοσης του κορονοϊού από το σούπερ μάρκετ. Τα σούπερ μάρκετ έχουν πάντα κόσμο και είναι σχεδόν αναπόφευκτο να μην πάμε να ψωνίσουμε.

Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για τα ψώνια μας για να μη φέρουμε τον κορονοϊό σπίτι.

Έχοντας αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, ο Jeffrey VanWingen, γιατρός στο Family Medicine Specialists δημοσίευσε ένα βίντεο 13 λεπτών δείχνοντας ακριβώς όλα όσα πρέπει να κάνουμε για να μη φέρουμε τον Covid-19 στο σπίτι μας μέσα από συσκευασίες των τροφίμων που αγοράζουμε. Να σημειώσουμε, πως το βίντεο του Αμερικανού γιατρού από το Μίσιγκαν έχει συγκεντρώσει ήδη 20 εκατομμύρια προβολές στο YouTube μέσα σε λίγες ημέρες.

Εμείς βλέποντας το βίντεο σας κάνουμε μία σύνοψη με τις συμβουλές του γιατρού για την επίσκεψη σας στο σούπερ μάρκετ. Ο Jeffrey επισημαίνει τα εξής: Κατά την επίσκεψή σας στο σούπερ μάρκετ καθαρίστε το καρότσι, ψάξτε στοχευμένα τα προϊόντα, που χρειάζεστε, ιδανικά καλό θα ήταν να έχετε ένα πλάνο για τα ψώνια για τις επόμενες δύο εβδομάδες και αν έχετε αναπνευστικά προβλήματα, καλό θα ήταν να μην πάτε καθόλου για ψώνια.

Στη συνέχεια του βίντεο, ο γιατρός φέρνει τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ καθαρίζει το τραπέζι και ακουμπάει τις σακούλες. Ξεκινά να καθαρίζει τις πλαστικές συσκευασίες και στη συνέχεια μετακίνει συσκευασμένα προϊόντα, όπως ένα ψωμί, που είναι τυλιγμένο σε σελοφάν σε τάπερ. Γενικά, όποια συσκευασία μπορεί να πεταχτεί τη βάζετε στα σκουπίδια αμέσως.

Ο γιατρός έπειτα πλένει τα φρούτα επί 20 δευτερόλεπτα. Επίσης, όσον αφορά τις περιπτώσεις, που έχουμε φέρει φαγητό από έξω για παράδειγμα μπέργκερ δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με τα χεριά μας, από τη στιγμή που έχουμε ακουμπήσει τη συσκευασία  και επισημαίνει τέλος πως μπορούμε να χρησιμοποιούμε φούρνο μικροκυμάτων, όπου είναι δυνατόν. Εξάλλου, όπως γνωρίζουμε το μαγειρεμένο φαγητό δεν μεταφέρει τον κορονοϊό.

Δείτε το βίντεο με τις αναλυτικές οδηγίες: