Κορωνοϊός: Πρώτο κρούσμα και στην Ουκρανία
Παγκόσμια ανησυχία για τη νέα μάστιγα

Ο άνδρας εισήχθη στο νοσοκομείο το Σάββατο στη δυτική πόλη Τσερνιβτσί, έχοντας ταξιδέψει στην Ουκρανία από την Ιταλία μέσω Ρουμανίας

Η Ουκρανία έχει το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα στο Reuters ο Ίχορ Κουζίν, ο εκτελών χρέη επικεφαλής της κέντρου δημόσιας υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Ο άνδρας εισήχθη στο νοσοκομείο το Σάββατο στη δυτική πόλη Τσερνιβτσί, έχοντας ταξιδέψει στην Ουκρανία από την Ιταλία μέσω Ρουμανίας, δήλωσε ο Κουζίν.

Η κατάσταση της υγείας του άνδρα είναι σταθερή ενώ η σύζυγός του τέθηκε σε αυτοαπομόνωση στο σπίτι, δήλωσε στη συνέχεια σε δημοσιογράφους ο υφυπουργός Υγείας Βίκτορ Λιάσκο.

«Χθες, σας είπα ότι είχαμε τέσσερα ύποπτα κρούσματα», δήλωσε ο Λιάσκο. «Σήμερα επιβεβαιώθηκε ένα από αυτά».

Στο μεταξύ πριν περιπού δύο εβδομάδες άγριες συμπλοκές ξέσπασαν μεταξύ οργισμένων κατοίκων που φοβούνται εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού και αστυνομικών σε πόλη της κεντρικής Ουκρανίας, όπου τέθηκαν σε καραντίνα άτομα που επαναπατρίστηκαν από την Κίνα.

Κάπου 45 Ουκρανοί και 27 αλλοδαποί έφυγαν από την Ουχάν της Κίνας -επίκεντρο της επιδημίας του φονικού κορωνοϊού- και μεταφέρθηκαν σε σανατόριο της πόλης Νόβι Σανζάρι, ανατολικά του Κιέβου προκειμένου να μπουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες. Και μολονότι τότε δεν είχαν καταγραφεί ακόμη κρούσματα στη χώρα, κάτοικοι της πόλης φοβούμενοι μια πιθανή εξάπλωση του ιού επιτέθηκαν με πέτρες στη φάλαγγα των λεωφορείων που μετέφερε τα άτομα από την Κίνα.