Τι πρέπει να κάνεις

Τα ούλα που ματωνουν μπορεί να οφείλονται στην κακή υγιεινή του στόματος. 

Σε κάθε περίπτωση μπορείτς να το αντιμετωπίσετε με τους παρακάτω τρόπους:

Χλιαρό αλατόνερο
Αποτελεί την καλύτερη φυσική θεραπεία. Όπως ξέρετε, τα αλατούχα διαλύματα είναι αντισηπτικά και βοηθούν επίσης την καλή κυκλοφορία του αίματος. Έτσι τα ούλα δεν ερεθίζονται και δεν ματώνουν. Απλά κάντε γαργάρα ένα ποτήρι νερό με μια πρέζα αλάτι δυο φορές την ημέρα.

Νερό και οξυζενέ
Ανακατέψτε το νερέ και το οξυζενέ και κάντε γαργάρα για 30 δευτερόλεπτα, τρεις φορεέ την εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό να μην καταπιείτε το μείγμα, αφού τοτε θα κάνει κακό στον οργανισμό σας, αντί να τον ωφελήσει.

Μασάζ και βούρτσισμα των ούλων
Κάντε μασάζ στα ούλα και βουρτσίστε τα. Έτσι θα αποτρέψετε τους ερεθισμούς στην περιοχή και θα απομακρύνετε την πλάκα που βλάπτει τα δόντια σας. Στην πορεία θα κάνετε τα δόντια και πιο ανθεκτικά. Πολλές οδοντόβουρτσες του εμπορίου εχουν σημεία τα οποία μπορείτε και εσείς να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε μασάζ στα ούλα, κάτι που θα τα φροντίσει ιδιαίτερα. Κάντε το ίδιο κάθε μέρα, κάθε φορά που πλένετε τα δόντια.

Μαγειρική σόδα
Ανακατέψτε λίγη μαγειρική σόδα με νερό και τοποθετήστε με το δάχτυλο το μείγμα στα ούλα σας. Μετά βουρτσίστε όπως συνήθως τα δόντια σας και κάντε γάργαρα.

Θυμάρι
Είναι πασίγνωστο οτι το θυμάρι προλαμβάνει τη χαλάρωση των ούλων και μάλιστα, όπως έχει αποδειχθεί, δυναμώνει και φροντίζει τα δόντια και έτσι η χρήση του όταν κάποιο δόντι σας κουνιέται είναι καλή ιδέα. Κάντε γαργάρες με μείγμα νερού με ρίζα θυμαριού.

Αβοκαντο
Βοηθαάει τα ούλα να δυναμώσουν και δυναμωνει επίσης τα δόντια. Τελος, προλαβαίνει την ανάγκη για σφραγίσματα και καθε ασθένεια των δοντιών και του στόματος.