Αποτελεί το πιο βρώμικο μέρος που ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή

Σίγουρα δεν πάει το μυαλό σας, αλλά είναι κάτι το οποίο και συμβαίνει στην πραγματικότητα και θα πρέπει να προσέχουμε για το καλό της υγείας μας.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος χώρος έχει περισσότερα μικρόβια κι από τη λεκάνη της τουαλέτας και δεν είναι άλλος από το μέσο γραφείο.

Περιέχει περίπου 400 φορές περισσότερα μικρόβια από μια λεκάνη τουαλέτας, σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήχθη στη Βρετανία.

Πάνω από τα δύο τρίτα των εργαζόμενων στη χώρα κινδυνεύουν από αρρώστιες λόγω των βρώμικων γραφείων στα οποία περνάνε πολλές ώρες καθημερινά. 

Ωστόσο, μόνο το ένα τρίτο ακολουθεί τις συνιστώμενες οδηγίες για τήρηση υγιεινής στους χώρους εργασίας, ενώ 1 στους 10 δεν καθαρίζει ποτέ το γραφείο του! 
Όσοι δεν καθαρίζουν συχνά τα γραφεία τους με αντιβακτηριακά μαντηλάκια μπορεί να έρχονται καθημερινά σε επαφή με επικίνδυνα μικρόβια όπως το ελικοβακτήριο του πυλωρού, ο σταφυλόκοκκος, το E-coli και η ψευδομονάδα η αεριογόνος. 

Το γραφείο αποτελεί «καταφύγιο» για 20.961 μικρόβια ανά τετραγωνική ίντσα, χωρίς να υπολογίσει κανείς τα 3.295 που ζουν στο πληκτρολόγιο, τα 1676 που ζουν στο ποντίκι και τα 25.127 που ζουν στο τηλέφωνο.

Δείτε παρακάτω την... ανατριχιαστική απεικόνιση που έφτιαξε ο ιστότοπος Printerland.co.uk με τα ευρήματα της έρευνας.