Για άμεσα αποτελέσματα

Σίγουρα θα έχει τύχειέπειτα από μια κουραστική ή δύσκολη μέρα να έχεις αισθανθεί στο πετσί σου τι εστί πονοκέφαλος και μάλιστα να μην περνάει με τίποτα. Αυτό βέβαια μπορεί να συμβεί ακόμα κι από άγχος ή στρες. Όπως και να έχει ο πονοκέφαλος δεν αντέχεται και μια ασπιρίνη ίσως αποτελεί μια εύκολη λύση, αλλά σίγουρα δεν είναι και η ιδανική.

Η ασπιρίνη περιέχει την ουσία σαλικίνη, η οποία καταπραϋνει τον πόνο. Αυτό που μπορεί να μην γνωρίζεις είναι το γεγονός ότι η ίδια ουσία υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες και στα αμύγδαλα.

 

 

Πέρα από τον πονοκεφάλους υπάρχουν και οι ημικρανίες που είναι εξίσου ενοχλητικές και παρουσιάζονται σε περιπτώσεις ατόμων που έχουν χαμηλά επίπεδα μαγνησίου. Τα αμύγδαλα πάλι δίνουν τη λύση, καθώς εκτός του ότι είναι πλούσια σε μαγνήσιο, η κατανάλωσή τους μπορεί να αποτρέψει αλλά και να σταματήσει εντελώς μια ημικρανία.

 

 

Για όσους θέλουν λοιπόν να αποφύγουν την ασπιρίνη ή κάποιο παυσίπονο, μπορούν να δοκιμάσουν τα αμύγδαλα ως θεραπεία και συγκεκριμένα μία χούφτα αμύγδαλα ή 10-12 τεμάχια την ημέρα ισοδυναμούν με μία ασπιρίνη.

Αν κάποιος είναι αλλεργικός στη σαλικίνη τότε τα αμύγδαλα απαγορεύονται δια ροπάλου και σε αυτή την περίπτωση που οι πονοκέφαλοι δεν υποχωρούν καλό θα ήταν να επισκεφθείτε τον ιατρό σας.