Η θεωρία του πατέρα της Ιατρικής κατά της επάρατης νόσου

Ο καρκίνος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η μάστιγα της επόχης. Το άγχος, το στρες, η κακή διατροφή, το κάπνισμα είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που ένας οργανισμός δημιουργεί καρκίνους. Το 2016 ήταν η πρώτη αιτία θανάτου σε όλον τον κόσμο. Ο πατέρας της ιατρικής Ιπποκράτης είχε 6 κανόνες, που αν τους ακολουθούσες, όχι μόνο κέρδιζες την μάχη με την επάρατη νόσο αλλά μπορούσες να προστατέψεις τον οργανισμό σου! Άλλωστε η φράση που ακολουθούσε στην ζωή του ήταν

"Κάνε την τροφή σου φάρμακο και το φάρμακό σου, τροφή σου "

1. ΠΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ

Στην σημερινή εποχή έχουμε αποκλείσει γεύσεις από το διατροφολόγιο μας. Προτιμούμε το γλυκό και το αλμυρό, παραγκωνίζοντας το πικρό και χαλώντας την ισορροπία του οργανισμού. Η ζάχαρη τρέφει τα καρκινικά κύτταρα εν αντιθέσει με το πικρό, που αναζωογονεί συκώτι, καρδιά και στομάχι. Το πικρό και το ξινό διαλύει τα λίπη και ισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου.

2.ΩΜΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

Τα λαχανικά, οι ξηροί καρποι και τα φρούτα πρέπει να τρώγονται ωμά. Έτσι δεν χάνουν τις βιταμίνες τους και συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ενισχύουν την καλή διάθεση, που όσο κι αν ακούγεται περιέργο, συμβάλλει και αυτή με την σειρά της στο να μην εμφανιστούν όγκοι. 

3.ΑΣΒΕΣΤΙΟ

Αν μπορείτε κάθε μέρα να πίνετε ένα σφηνάκι χυμό λεμόνι ή να συμπεριλάβετε στην δίαιτα σας τροφές όπως η ρόκα, ο κουρκουμάς, εσπεριδοειδή και άλλες τροφές που βοηθούν στην απορρόφηση του ασβεστίου, μην τις παραλείπετε. Τα καρκινικά κύτταρα έχουν χαμηλό pH και το ασβέστιο βοηθάει στην καταπολέμηση τους

4. ΧΥΜΟΙ

Συμπεριλάβετε στην καθημερινότητά σας έναν φρέσκο χυμό, όχι συσκευασμένο για να αποφύγετε τα συντηρητικά. Ρίξτε μέσα σε ενα blender φρέσκα φρούτα, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη και απολαύστε την πλούσια υφή του,προστατεύοντας ταυτόχρονα τον οργανισμό σας.

5. ΣΚΟΡΔΟ - ΚΡΕΜΜΥΔΙ

Μπορεί να βρωμάνε λίγο αλλά τρώτε όσο περισσότερο μπορείτε. Η μεσογειακή δίαιτα είναι μια από τις πιο ισορροπημένες καθώς χρησιμοποιεί πολύ το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μην το παραλείπετε από το διατροφολόγιο σας καθώς σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα! Το κρεμμύδι "επιτίθεται" στο σάκχαρο για αυτο και είναι ιδανική τροφή για διαβητικούς!

6. ΑΠΟΚΑΡΒΟΞΥΛΑΣΗ

Η αποκαρβοξυλάση είναι μια πολύ στενή φίλη της ινσουλίνης. Πρέπει να περιοριστεί καθώς ενισχύει τα καρκινικά κύτταρα. Είναι ένα ηπατικό ένζυμο. Για τον έλεγχο του χρειάζεστε την βοήθεια ειδικού!

 

Δείτε επίσης!

Εγκρίθηκε το πρώτο «ζωντανό» φάρμακο κατά του καρκίνου στην Αμερική

Διάγνωση καρκίνου στο πάγκρεας μέσω εφαρμογής στο κινητό (Βίντεο)