Οι αντιβιοτικές ιδιότητες της κάνναβης
Τι αποκαλύπτει μια νέα έρευνα

Μπορεί η κάνναβη να μετατραπεί σε ένα νέο όπλο για τη μάχη κατά της αντοχής στα αντιβιοτικά;

Σύμφωνα με μια νέα καναδική μελέτη φαίνεται πως υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες, καθώς η ουσία CBG (cannabigerol), ένα μη ψυχοτρόπο συστατικό που υπάρχει στην κάνναβη, διαθέτει αντιβιοτικές ιδιότητες.

Οι επιστήμονες βρήκαν πως η CBG ήταν αποτελεσματική σε μολύνσεις σε ποντίκια, εκεί όπου τίποτα άλλο δεν δούλεψε. Και μας λένε μάλιστα πως αποδείχτηκε τόσο αποδοτική όσο και η βανκομυκίνη, ένα πανίσχυρο αντιβιοτικό.

Κι ενώ θα χρειαστεί σίγουρα καιρό η διεξοδική μελέτη της CBG, οι ερευνητές είναι αισιόδοξοι πως μια μέρα θα καταλήξει σε πραγματικό αντιβιοτικό σκεύασμα.

Όπως μας λένε στο άρθρο τους στο περιοδικό «ACS Infectious Diseases», έλεγξαν 18 μόρια που προέρχονται από την κάνναβη για αντιβακτηριακές ιδιότητες και νικητής στέφθηκε η CBG. Και όχι τα γνωστότερα αδερφάκια της, όπως η κανναβιδιόλη (CBD) και η τετραϋδροκανναβινόλη (THC).

«Η CBG αποδείχτηκε θαυματουργή στη μάχη με τα παθογόνα βακτήρια. Τα αποτελέσματα υποδεικνύουν πραγματικές θεραπευτικές δυνατότητες για τα κανναβινοειδή ως αντιβιοτικά», καταλήγουν οι Καναδοί…