Όσα πρέπει να ξέρεις

Οι αϋπνίες είναι ένα φαινόμενο που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Μια πρόσφατη έρευνα στην Νέα Ζηλανδία έδειξε πως το 45% των συμμετεχόντων είχαν συμπτώματα τουλάχιστον μια φορά κάθε εβδομάδα.

Ως αποτέλεσμα του κακού ύπνου και της έλλειψης του, είναι το να μην μπορείς να αποδώσεις στην καθημερινότητα σου.

Υπάρχουν δυο είδη αϋπνίας, η χρόνια και η παροδική. Είναι σύνηθες για τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν κάποια συμπτώματα της για μέρες ή λίγες εβδομάδες.

Αυτό γίνεται χρόνιο πρόβλημα όταν διαρκεί για μήνες ή και περισσότερο. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί. Όπως προβλήματα υγείας μέχρι και καθημερινές συνήθειες.

Οι 6 πιο συχνοί όμως λόγοι που χάνεις τον ύπνο σου είναι αυτοί:

1. Αναπνευστικά προβλήματα

Αυτιά, λαιμός ή μύτη. Όταν έχεις θέματα με κάποιο από αυτά, είναι πιθανόν να χάσεις τον ύπνο σου.

2. Φάρμακα

Κάποια φάρμακα κυρίως της αρτηριακή πίεση, αλλεργίες, καρδιακή ανεπάρκεια, θυροειδής και το άσθμα τότε ίσως έχεις παρενέργειες.

3.Διαταραχή ύπνου

Αν υποφέρεις από χρόνιες αϋπνίες τότε πολύ πιθανόν να έχεις κάποια διαταραχή του ύπνου σου.

4. Χρόνος στο κινητό

Έρευνες έχουν αποδείξει πως το να περνάς χρόνο πάνω από το κινητό σου μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα στον ύπνο σου.

5. Άγχος

Το καθημερινό άγχος, τα αισθήματα σου, η να σκέφτεσαι διάφορα προβλήματα που έχεις τότε μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σου.

6. Συνήθειες της καθημερινότητας

Ο τρόπος που έχεις καθημερινά μπορεί να σου προκαλέσει θέματα. Για παράδειγμα αν κοιμάσαι πολύ πρωινές ώρες ή αν δουλεύεις αργά το απόγευμα και δεν χαλαρώνεις μπορεί να σε κάνουν να χάσεις τον ύπνο σου.

Πηγή: www.youweekly.gr