Οι μάσκες που προτείνουν οι ειδικοί για μαθητές
Τα ειδικά μέτρα στα σχολεία

Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας και τους επιστήμονες για τα μέτρα αποτροπής διασποράς του κορονοϊού στα σχολεία.

Στο «ντιμπέιτ» που βρίσκεται σε εξέλιξη, κεντρικό ρόλο έχουν οι μάσκες, οι οποίες θα είναι υποχρεωτικές για τους μαθητές -αναμένεται να ανακοινωθούν συγκεκριμένες ηλικίες- αλλά και τους εκπαιδευτικούς.

Για το ζήτημα των σχολείων και των μασκών μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, πρόεδρος της Εταιρείας Λοιμωξιολόγων και μέλος της επιτροπής επιστημόνων για τον κορονοϊό.

Ο κ. Γαργαλιάνος αναφέρθηκε αρχικά στα 5 ειδικά μέτρα για τα σχολεία, όπως τα ξεχωριστά διαλείμματα για τις τάξεις και o προαυλισμός ανά ομάδες, ενώ αποκάλυψε ότι συζητείται το θέμα αλλαγής ωραρίου του σχολείου.
 
Σχολεία: Τι μάσκες πρέπει να φορούν τα παιδιά
Ο πρόεδρος της Εταιρείας Λοιμωξιολόγων μίλησε και για τον τύπο της μάσκας που ενδείκνυται να επιλέξουν οι γονείς για τα παιδιά που θα πηγαίνουν στο σχολείο. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι η μάσκα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερων προδιαγραφών και συνέστησε τη βαμβακερή μάσκα, που θα πρέπει, όπως είπε, να πλένεται καθημερινά.
 
Επιπλέον, ο κ. Γαργαλιάνος συμβούλευσε τους γονείς να προμηθεύονται τις μάσκες από φαρμακεία και όχι από οπουδήποτε, για να είναι σίγουροι για την ποιότητα και την ασφάλειά τους. Τέλος, τόνισε ότι θα προετοιμαστούν ειδικά σποτ οδηγιών για τις μάσκες στα σχολεία και θα γίνει ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς.