6+1 λόγοι για να απολαύσεις τη μπύρα χωρίς τύψεις

Παασκευή σήμερα και η αλήθεια είναι πως την περιμένεις πως και πως αφού και δεν δουλεύεις αύριο και θα βγεις να διασκεδάσεις με τους φίλους σου!

Ήδη ακούς ήχους από παγάκια σε ποτήρι και η πρώτη σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό είναι που θα απολαύσεις απόψε μια κούπα μπύρα.

Τα ευχάριστα νέα είναι πως η κατανάλωση της μπύρας έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό μας.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή περιέχει αλκοόλ θέλει και προσοχή, γιατί μπορεί να μη φέρειτα επιθυμητά αποτελέσματα και αν καταναλώσεις παραπάνω απ΄ότι πρέπει ίσως να μη σου αρέσουν τα όσα ακολουθήσουν.

 

 

Η μπύρα παρασκευάζεται από νερό, κριθάρι, λυκίσκο και μαγιά και περιέχει σημαντικές ποσότητες θρεπτικών στοιχείων, διαλυτών φυτικών ινών, μαγνήσιου, κάλιου, φώσφορου και βιταμινών Β, όπως είναι η Β12 και το φολικό οξύ.

1. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος

Αυτά τα αποτελέσματα οφείλονται στις φυτικές ίνες που περιέχονται στη μπύρα και ρίχνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης στο αίμα.

2. Ελαττώνει τις πέτρες στους νεφρούς

Η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό της μπύρας (γύρω στο 93%) βοηθάει στη σωστή λειτουργία των νεφρών και την αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό.

3. Προφυλάσσει από το εγκεφαλικό

Μέτριες ποσότητες μπύρας καθημερινά εμποδίζουν στο σχηματισμό θρόμβων στο αίμα που με τη σειρά τους μπλοκάρον τη ροή του αίματος προς την καρδιά και τον εγκέφαλο

4. Αποτρέπει τον καρκίνο του προστάτη

Η μέτρια κατανάλωση της μπύρας περιέχει αντικαρκινικές ιδιότητες, καθώς περιέχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες μπλοκάρουν τη χημική διαδικασία που οδηγεί στην ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη στους άντρες. Τα ίδια οφέλη έχει και στις γυναίκες, όσον αφορά στον καρκίνο του στήθους.

5. Απομακρύνει το ενδεχόμενο του Alzheimer

Προστατεύει τον εγκέφαλο από τις επιβλαβείς δράσεις του αργίλιου, οι μεγάλες ποσότητες του οποίου στο σώμα, είναι μια πιθανή αιτία πίσω από τη νόσο του Alzheimer.

6. Ενυδατώνει το δέρμα

έαν πιείτε μπύρα μετά από άσκηση, θα πετύχετε καλύτερη ενυδάτωση από το αν πίνατε νερό. Αυτό ουσιαστικά οφείλεται στο ανθρακικό της μπύρας που βοηθάει στην ικανοποίηση της δίψας καλύτερα. Οι ιστορικοί μάλιστα ισχυρίζονται πως οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έκαναν μπάνιο σε μπύρα για την καλύτερη δυνατή ενυδάτωση του δέρματός τους.

7.Αντιμετωπίζει την πιτυρίδα

Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β και μαγιά κάνει την μπύρα μια από τις καλύτερες θεραπείες της πιτυρίδας. Πλύντε τα μαλλιά σας με ένα μπουκάλι μπύρας δυο με τρεις φορές την εβδομάδα και σύντομα θα απαλαγγείτε από τις ενοχλητικές νιφάδες.