Για να παρεις τα μέτρα σου

Οι τροφικές δηλητηριάσεις είναι πλέον πολύ συνηθισμένο φαινόμενο.

Εκτός του ότι θα πρέπει να μαγειρεύουμε πολύ καλά το φαγητό μας,  θα πρέπει να επιλέγουμε σωστά τις τροφές που αγοράζουμε, καθώς υπάρχουν ορισμένες τροφές που είναι πιο πιθανό να προκαλέσουντροφική δηλητηρίαση. 

Ανάλυσαν 5760 επιδημίες μεταξύ 2009 και 2015 που οδήγησαν σε 100.939 τροφικές δηλητηριάσεις, 5699 νοσηλείες και 145 θανάτους στις ΗΠΑ και στο Πουέρτο Ρίκο. 

Η έκθεση βρήκε ότι υπάρχει μία πολύ συγκεκριμένη τροφή που μπορεί να προκαλέσει πιο συχνά τροφική δηλητηρίαση.

Και είναι κάτι που τρώμε πολύ συχνά, και το χρησιμοποιούμε σε πολλά και διαφορερικά φαγητά.

Αυτό δεν είναι άλλο από το αγαπημένο μας και αθώο κοτόπουλο. 

 

 

Η πιθανότητα για να πάθει κάποιος τροφική δηλητηρίαση από κοτόπουλο είναι γύρω στο 12%.

Δείτε επίσης: Τροφική δηλητηρίαση στις διακοπές

Ακολουθεί το χοιρινό και τα λαχανικά με 10%. Ακόμη, το ψάρι και τα γαλακτοκομικά είναι υπεύθυνα για ξεσπάσματα ασθενειών.

 

 

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μαγειρεύουμε το κοτόπουλο πολύ καλά ώστε να μην είναι καθόλου ωμό.

 Ότι μένει, πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο.