Οι τροφές - σύμμαχος σε αυτή την ενέργεια

Όσο μεγάλη εξάρτηση κι αν αποτελεί το τσιγάρο δεν προσφλερει απολύτως τίποτα στον οργανισμό μας.

Αντίθετα του κάνει μεγάλο κακό και του προκαλεί μόνο βλαβερές συνέπειες.

Η νικοτίνη που είναι το κύριο συστατικό του, προκαλεί ταχεία αύξηση της πίεσης του αίματος και προβλήματα στους πνεύμονες. 

Κάθε φορά που ανάβετε ένα τσιγάρο η νικοτίνη παραμένει στο σώμα σας για τρεις ημέρες. Η νικοτίνη προκαλεί, επίσης, βλάβες στο δέρμα σας.

Ακόμη και αν κάποιος μπει στη διαδικασία να σταματήσει το κάπνισμα, η επίδραση της νικοτίνης μπορεί να διαρκέσει για χρόνια.

 

 

Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να την εξαλείψετε οριστικά από τον οργανισμό σας, χάρη σε συγκεκριμένες τροφές.

Μπρόκολο

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες C και Β5 κι όσο περισσότερο μπρόκολο καταναλώνετε, τόσο πιο εύκολη γίνεται η διαδικασία γι ατην εξάλειψη της νικοτίνης.

Πορτοκάλια

Η  κατανάλωση πορτοκαλιών σε καθημερινή βάση θα ενισχύσει το μεταβολισμό σας και θα μειώσει το στρες, το οποίο είναι “διακόπτης” επιθυμίας για νικοτίνη από ένα εξαρτημένο άτομο.

Χυμός καρότου

Είναι καλός για το δέρμα καθώς είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α, C, Κ και Β, που έχουν αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικές στην απομάκρυνση της νικοτίνης από τον οργανισμό.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα από τα καλύτερα λαχανικά για την υγεία, διότι δεν είναι μόνο πλούσιο σε βιταμίνες, αλλά περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες φυλλικού οξέος.

Ακτινίδια

Είναι πλούσια πηγή βιταμινών Α, C και Ε. Όταν καπνίζετε, τα επίπεδα αυτών των βιταμινών μειώνονται.

Νερό

Το κάπνισμα αφυδατώνει το σώμα σας. Σύμφωνα με πολλές έρευνες, με άφθονο πόσιμο νερό μπορείτε να σταματήσετε το κάπνισμα και να αποβάλλετε τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας.