Πως θα αποφύγεις την ηλίαση;
Αυτοί είναι οι τρόποι

Σε όλους αρέσει ο ήλιος και το καλοκαίρι, αλλά κανείς δεν θέλει να περάσει τις μέρες της άδεια στο νοσοκομείο εξαιτίας της ηλίασης που είναι πολύ πιθανό να πάθεις αν κάθεσαι συνεχώς στον ήλιο.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνεις για να την αποφύγεις;

#1. Περιόρισε την έκθεσή σου σε θερμότητα και ήλιο

Κατά τη διάρκεια ενός κύματος θερμότητας, μείνε μακριά από τον ήλιο και τη ζέστη κατά τις θερμότερες ώρες της ημέρας, μεταξύ 11 π.μ. και 5 μ.μ. Βρες δροσερές ή κλιματιζόμενες περιοχές, όπως εμπορικά κέντρα, κινηματογράφους ή σκιερά πάρκα.

#2. Διατηρήσου ενυδατωμένη

Πίνε περίπου δύο λίτρα νερό την ημέρα. Επίλεξε νερό ή χυμούς φρούτων και απόφυγε το αλκοόλ και τα ποτά που περιέχουν καφεΐνη, διότι αυξάνουν τον κίνδυνο αφυδάτωσης.

#3. Ντύσου κατάλληλα

Φόρεσε ανοιχτόχρωμα, άνετα, ελαφριά ρούχα (για παράδειγμα, κατασκευασμένα από βαμβάκι ή λινό) που αφήνουν τον αέρα να κυκλοφορεί γύρω από το σώμα σου. Επίσης, να θυμάσαι πάντα να προστατεύεις το κεφάλι σας φορώντας καπέλο.

#4. Κράτησε το χώρο διαβίωσης δροσερό

Ηλίαση δεν μπορείς να πάθεις μόνο αν είσαι σε εξωτερικό χώρο. Άνοιξε τα παράθυρά σου κατά τη διάρκεια της νύχτας για να αφήσεις τον καθαρό αέρα μέσα και κλείσε τις κουρτίνες κατά τη διάρκεια της ημέρας για να κρατήσεις έξω τη ζέστη. Χρησιμοποίησε έναν ανεμιστήρα για να διατηρήσεις τον αέρα που κυκλοφορεί και, ακόμη καλύτερα αν έχεις άνοιξε το κλιματιστικό.