Τι έδειξαν οι έρευνες;

Έχει ξεκινήσει να καλοκαιριάζει και ονειρεύεσαι τα αγαπημένα σου ποτά και κοκτέιλ που σου αρέσει να απολαμβάνεις με καλή παρέα.

Μόνο που το αλκοόλ γενικά δεν κάνει καλό σε καμία περίπτωση και εφόσον σου αρέσει τότε θα πρέπει να προσέχεις την ποσότητα που καταναλώνεις! 

Σύμφωνα με μια παγκόσμια έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "The Lancet medical journal", οι ενήλικες δεν θα πρέπει να καταναλώνουν πάνω από ένα ποτό ανά μέρα. 

Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι πίνουν πάνω από 7 ποτά (6 για τις γυναίκες) τη βδομάδα αναμένεται να πεθάνουν νωρίτερα από όσους πίνουν λιγότερο. Για να καταλήξουν σε αυτά τα συμπεράσματα, οι μελετητές συνδύασαν αποτελέσματα 83 ερευνών από 19 χώρες με συνολικό δείγμα 600.000 ανθρώπων που καταναλώνουν αλκοόλ. Περίπου οι μισοί συμμετέχοντες δήλωσαν ότι πίνουν πάνω από 100γρ. αλκοόλ τη βδομάδα. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτοί έχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού, καρδιακής προσβολής και άλλων προβλημάτων υγείας.

Αποκάλυψε πως για έναν 40χρονο, κάθε επιπλέον ποτήρι αλκοόλ που καταναλώνει -πάνω από τη συνιστώμενη ποσότητα- μικραίνει το προσδόκιμο ζωής του κατά 15 λεπτά. Για παράδειγμα, εάν πίνει 3 ποτήρια κρασί κάθε βραδύ, χάνει δύο χρόνια από τη ζωή του.