Λίγο το άγχος και το στρες της καθημερινότητας έχουν στρέψει τους άντρες από την ηλικία μόλις των 30 να περνούν το κατώφλι ενός ουρολόγου με κατά βάση οργανικό και όχι ψυχολογικό πρόβλημα στύσης.
Γιατί μπορεί και οι ψυχολογικοί παράγοντες να επηρεάζουν σε έναν βαθμό τη στυτική δυσλειτουργία, ωστόσο αυτό που καθιστά πιο σοβαρό το πρόβλημα είναι το οργανικό.
«Όσο πάμε χαμηλότερα στις ηλικίες δηλαδή προς τα 20, το πρόβλημα είναι κυρίως ψυχολογικό. Ωστόσο στις ηλικίες άνω των 30 αυξάνονται οι οργανικοί παράγοντες που ευθύνονται για το πρόβλημα, μέχρι τα 50 που οι οργανικοί παράγοντες είναι πολύ συχνοί», υποστηρίζουν οι ουρολόγοι.
Λίγο ο καθιστικός τροπος ζωής, το κακής ποιότητας φαγητό απ΄έξω (junk food), αλλά και το κάπνισμα μπορούν να επηρεάσουν a priori την ανδρική λειτουργία.
Η διατροφή επηρεάζει πολύ το αγγειακό δίκτυο, και όταν αυτό επηρεάζεται, δηλαδή τα σωληνάκια που φέρνουν αίμα στο πέος, μπορεί σιγά- σιγά να αρχίσει να επηρεάζεται και η στύση.
Οι καπνιστές πιο επιρρεπείς σε ποσοστό 70-80%
Ειδικά το κάπνισμα «βουλώνει» τα αγγεία και τα κάνει να χάσουν την ελαστικότητα τους, με αποτέλεσμα να έρχεται λιγότερο αίμα στο πέος. Ένας καπνιστής οποιασδήποτε ηλικίας έχει 70-80% περισσότερες πιθανότητες από έναν μην καπνιστή να έχει πρόβλημα στύσης.
Κάποιος που κόβει το κάπνισμα μπορεί να παρατηρήσει βελτίωση, ακόμα και εντός 24 ωρών.
Ένας στους πέντε με πρόβλημα στύσης μπορεί να έχει στεφανιαία νόσο και να μην το γνωρίζει.
Εδώ και πολλά χρόνια ως γνωστόν η στυτική δυσλειτουργία αντιμετωπίζεται φαρμακευτικά. Πέραν όμως των χημικών σκευασμάτων υπάρχουν και τα φυτικά, με τις γνώμες ωστόσο να διίστανται ως προς την αποτελεσματικότητα τους. Το κύριο συστατικό των φυτικών φαρμάκων είναι η αλγινίνη. Μία ουσία που μπορεί να βοηθήσει στην ελαστικότητα των αγγείων.
Η θεραπεία με κρουστικά κύματα αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο πέος κατά 140%
Είναι ανώδυνη, ακίνδυνη, μη επεμβατική, και επί της ουσίας αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο πέος περίπου κατά 140%. Είναι μία πιο μόνιμη λύση για ανθρώπους που δεν θέλουν να παίρνουν φάρμακα. Συνήθως το πρόγραμμα είναι από έξι έως δώδεκα συνεδρίες, ανάλογα με το πρόβλημα. Το ποσοστό επιτυχίας είναι περίπου 80%».