Πως θα καταλάβετε αν τα έχουν αλλάξει;

Όλο και κάποια στιγμή θα σας έχει τύχει να θέλετε να σας ανανεώσουν τα σεντόνια στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διαμένετε!

Και κάποιες φορές έχει τύχει να παρακαλάτε κιόλας, αν όχι ανά μία μέρα, έστω ανά δύο, να σας αλλάξουν τα σεντόνια.

Το βεβαιο είναι ότι ζητάτε κάτι αυτονόητο.

Αυτό που μπορεί να μην γνωρίζετε όμως είναι ότι σε αρκετά ξενοδοχεία, τα σεντόνια δεν αλλάζουν ούτε με την αλλαγή των πελατών.

 

 

Αυτό τουλάχιστον έδειξαν έρευνες της τηλεοπτικής εκπομπής Inside Edition, όταν η δημοσιογράφος αποφάσισε να ελέγξει εννέα διαφορετικά, γνωστά ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης.

Τρία από αυτά αποδείχτηκε ότι δεν άλλαζαν τα σεντόνια, μετά το check out των πελατών.

Η Ann Mercogliano και η δημοσιογραφική της ομάδα πριν αποχωρήσουν από το δωμάτιο του εκάστοτε ξενοδοχείου, ψέκαζαν με ένα ειδικό σπρέι τα σεντόνια, του οποίου τα σημάδια γίνονταν εμφανή, μόνο με τη χρήση black light. Συγκεκριμένα, ψέκαζαν γράφοντας τη φράση «I Slept Here».

 

Δείτε πώς φαίνεται το «I slept here» με το black light.

Την επόμενη μέρα έκλειναν το ίδιο δωμάτιο με διαφορετικό όνομα και τσέκαραν αν υπάρχει η «σκιαγραφημένη» φράση που είχαν αφήσει την προηγούμενη μέρα στα σεντόνια. Δυστυχώς στα 3 από τα 9 ξενοδοχεία, τα σεντόνια δεν είχαν αλλαχτεί, ούτε τα εσωτερικά, αλλά ούτε καν τα εξωτερικά. Απευθείας η Ann Mercogliano καλούσε τους υπεύθυνους των ξενοδοχείων, για να τους αναφέρει το περιστατικό. Στην πλειοψηφία τους, δήλωναν άγνοια, εκτός από μια περίπτωση, στην οποία η υπεύθυνη όχι μόνο δεν απολογήθηκε αλλά ήταν και αγενής απέναντι στην ομάδα.

 

 

Σε αρκετά ξενοδοχεία μια τέτοια εικόνα σπανίζει!

Τώρα, λοιπόν, που σας κάναμε να ανησυχείτε για την καθαριότητα του κάθε ξενοδοχείου που κλείνετε, έχουμε να σας προτείνουμε τρεις λύσεις:

1. Κουβαλάτε μαζί σας μια λάμπα black light. Ναι, μπορεί να ακούγεται πολύ αστείο, αλλά είναι ένας τρόπος να δείτε και το παραμικρό πάνω στα σεντόνια σας.

2. Να παίρνετε κάθε φορά μαζί σας τα δικά σας σεντόνια και μαξιλαροθήκες, πράγμα που σημαίνει πως ξεχνάτε πτήση με χειραποσκευή (που να τα χωρέσετε όλα;).

3. Ρίχνετε «κατά λάθος» από μόνοι σας ένα αναψυκτικό, για παράδειγμα πορτοκαλάδα, πάνω στα σεντόνια και προφασιζόμενοι ατύχημα, ζητάτε την αλλαγή των σεντονιών.