Δείτε ποια είναι

Βομβαρδιζόμαστε σε καθημερινή βάση από πληροφορίες σχετικά με τα σημάδια που υπονοούν ότι μάλλον δεν κάνουμε και πολύ υγιεινό τρόπο ζωής.

Σαφώς και οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι τα σκασμένα χείλη είναι ένα σημάδι αφυδάτωσης ή ότι τα πρησμένα μάτια είναι ένδειξη κάτι που δεν είναι σωστά με την όρασή σας.

Σίγουρα όμως θα πρέπει να υπάρχουν μερικά σημάδια που μαρτυρούν ότι σφήζουμε από υγεία. Ποια είναι αυτά;

1. Υγιή και λαμπερά μαλλιά 

 

 

Μπορεί να το έχετε παρατηρήσει, μπορεί και όχι, αλλά συνήθως, όταν έχετε θαμπά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά, γίνεται πολύ δύσκολο να το διορθώσετε χωρίς να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες. Αυτό σημαίνει ότι αν το σώμα σας δεν είναι υγιές αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο στα μαλλιά σας. Εάν τα μαλλιά σας είναι γεμάτα υγεία και λάμπουν, χωρίς να είναι λιπαρά, το σώμα σας είναι υγιές επίσης!

2. Υγιή νύχια

Τα ανθυγιεινά νύχια είναι συνήθως εύθραυστα και θαμπά. Και αν, ενώ προσπαθούν να μεγαλώσουν, "σπάνε" εύκολα, αυτό είναι επίσης ένδειξη ότι δεν πάει κάτι καλά. Τα αποχρωματισμένα, κίτρινα νύχια είναι επίσης ανθυγιεινά. Αν δείτε σημαντικές αλλαγές όπως ο ξαφνικός αποχρωματισμός ή η ευθραυστότητα, η συμβουλή μας θα ήταν να επισκεφτείτε αμέσως έναν γιατρό, επειδή αυτά θα μπορούσαν να είναι ενδείξεις κάτι πολύ πιο σοβαρό

3. Λευκά δόντια

Η κακή στοματική υγιεινή μπορεί πράγματι να οδηγήσει σε μια σειρά άλλων προβλημάτων, όπως είναι οι καρδιαγγειακές παθήσεις. Η ουσία του θέματος είναι ότι τα υγιή δόντια και τα ούλα είναι πολύ, πολύ σημαντικά για τη συνολική καλή υγεία και αν έχετε υγιή δόντια και ούλα, είστε τυχεροί! 

4. Οι πόντοι γύρω από τη μέση σας

Το σπλαχνικό λίπος γύρω από την κοιλιά σας είναι το χειρότερο. Αυτό είναι στην πραγματικότητα μια ένδειξη για πράγματα πολύ πιο σοβαρά. Επίσης, επειδή τα μεγάλα όργανα όπως το συκώτι, τα νεφρά κ.λπ. βρίσκονται όλα σε αυτήν την περιοχή, πάρα πολύ λίπος στην περιοχή αυτή αποθαρρύνει την σωστή λειτουργία αυτών των οργάνων, γεγονός που τελικά οδηγεί σε περαιτέρω επιπλοκές. Επίσης, το λίπος που υπάρχει σε αυτή την περιοχή είναι γνωστό ότι είναι μεταβολικά ενεργό, έτσι εκκρίνουν επιβλαβείς χημικές ουσίες που μπερδεύουν με την ισορροπία του σώματος.

5. Καλός ύπνος

 

5. You Sleep Well

 

Δεν είναι όλοι μας ευλογημένοι με έναν καλό ύπνο. Έτσι, εάν μπορείτε να κοιμηθείτε για 8 ώρες χωρίς διακοπές και διαταραχές, είστε πράγματι πραγματικά υγιείς! Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικό για να εξασφαλίζει όχι μόνο ένα υγιές σώμα, αλλά και ένα υγιές μυαλό.