Κρατήστε στο περιθώριο μολύνσεις και ινομυώματα

Αποτελεί ένα από τα πιο σοβαρά θέματα μιας γυναίκας και η υγεία του κόλπου θεωρείται πολύ σημαντική.

Η αλήθεια είαν ιπως χρήζει ιδαίτερης προσοχής και σημασίας καθώς υπάρχουν παθογόνοι μικροοργανισμό που μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις, φλεγμονές και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα στην ευαίσθητη περιοχή, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κάνουν την εμφάνισή τους ουρολοιμώξεις ή κολπική ξηρότητα.

Σε όλα τα παραπάνω ασπίδα προστασίας θεωρείται η διατροφή.

Ο χυμός κράνμπερι για παράδειγμα μπορεί να συμβάλλλει στην καταπολέμηση των ουρολοιμώξεων, καθώς περιέχει ενώσεις που καταπολεμούν τα βακτηρίδια που τις προκαλούν.

 

Μήλα για μεγαλύτερη απόλαυση στο σεξ

 

 

Οι γυναίκες που τρώνε ένα μήλο την ημέρα αναφέρουν καλύτερη σεξουαλική λειτουργία (η οποία περιλαμβάνει τη σεξουαλική τους ικανοποίηση και την ικανότητα του οργασμού) σε σύγκριση με εκείνες που δεν το κάνουν, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη στο Αρχείο Γυναικολογίας και Μαιευτικής. Το γεγονός πιθανώς οφείλεται σε μία ένωση που έχουν τα μήλα και η οποία μιμείται τη γυναικεία ορμόνη οιστραδιόλη.

 

Προβιοτικά για τις λοιμώξεις

 

 

Τα προβιοτικά στο γιαούρτι ενισχύουν την υγιή κολπική σας μικροχλωρίδα, βοηθώντας έτσι στην πρόληψη λοιμώξεων όπως UTIs, BV. Ένα είδος φιλικών βακτηρίων είναι ο lactobacillus acidophilus ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευεργετικός για την υγεία του κόλπου και βρίσκεται στο ζωντανό γιαούρτι, στο ξινόγαλα και το κεφίρ.

 

Πράσινο Τσάι για βακτηρίδια

 

 

Οι πολυφαινολικές κατεχίνες - που βρίσκονται στο πράσινο τσάι - μπορούν να σκοτώσουν τα βακτηρίδια E. coli που προκαλούν UTIs, σύμφωνα με έρευνες στο περιοδικό Frontiers in Microbiology. Επιπλέον, η καφεΐνη στο πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει να μειωθούν τα συμπτώματα PMS, Alyssa Dweck, M.D., OBGYN.

 

Ψάρια για την περίοδο

 

 

Τρεις κομμάτια σολομού περιέχουν περίπου τα τρία τέταρτα της ημερήσιας αξίας της βιταμίνης D, συν μια υγιή δόση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Και τα δύο θρεπτικά συστατικά είναι σημαντικά για τη γενική υγεία.Έχουν επίσης συνδεθεί με την υγεία της καρδιάς και κάθε τρόφιμο που είναι καλό για την καρδιά σας είναι επίσης καλό για την διέγερσή σας, καθώς η καλύτερη συνολική κυκλοφορία προωθεί επίσης καλύτερη ροή αίματος κάτω από τη ζώνη. Εάν υποφέρετε κάθε φορά που έρχεται η περίοδός σας, πρέπει να καταναλώνετε περισσότερα ψάρια.

 

Νερό για ενυδάτωση

 

 

Η ενυδάτωση είναι ένας τρόπος για να διατηρηθεί η κολπική περιοχή υγρή και λιπαρή. Οπότε μπορείτε να καταναλώνετε αρκετή ποσότητα νερού, χωρίς όμως να το παρακάνετε.