Τα αποτελέσματα των ερευνών

Το τσάι μπορεί να έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό και να βοηθάει πολύ ακόμα και στην περίπτωση κρυολογήματος, αλλά εγκυμονεί και κινδύνους για την υγεία μας.

Στην περίπτωση που το καναλώνει κάποιος για μεγάλο χρονικό διάστημα καυτό τότε αυξάνει τις πιθανότητες να εμφανίσει καρκίνο στον οισοφάγο σύμφωνα με μια νέα κινεζική επιστημονική έρευνα. Οι πιθανότητες είναι ακόμα μεγαλύτερες εάν συνδυαστεί με αλκοόλ και κάπνισμα.

 

 

Οι ερευνητές του Εθνικού Ιδρύματος Φυσικών Επιστημών της Κίνας και του Κέντρου Υγείας του Πανεπιστημίου του Πεκίνου διαπίστωσαν ότι όσοι έπιναν ζεματιστό τσάι, κατανάλωναν πολύ αλκοόλ και επίσης κάπνιζαν, είχαν τουλάχιστον πενταπλάσια πιθανότητα να πάθουν καρκίνο του οισοφάγου, σε σχέση με όσους δεν έκαναν τίποτε από τα τρία. Οι καπνιστές που έπιναν καθημερινά καυτό τσάι (αλλά όχι αλκοόλ), είχαν διπλάσιο κίνδυνο.

 

 

Ειδικοί στη Βρετανία, μια χώρα όπου παραδοσιακά γίνεται μεγάλη κατανάλωση τσαγιού, επεσήμαναν ότι στη Δύση γενικότερα οι άνθρωποι πίνουν συνήθως το τσάι τους σε χαμηλότερες θερμοκρασίες από ό,τι στην Ασία, με αποτέλεσμα να κάνουν μικρότερη ζημιά στον οισοφάγο τους.

Ο καρκίνος που αρχίζει στον οισοφάγο, έχει πενταετή επιβίωση μόνο 15% μετά την αρχική διάγνωση.