20 - 25 λεπτά
6 μερίδες
Μέτρια δυσκολία
Υλικά

6 φιλέτα ψάρι γλώσσα

200 γραμ.  φυτικό βούτυρο

250 γραμ. γαρίδες καθαρισμένες

200 γραμ. μανιτάρια φέτες

Χυμό 1 λεμονιού

Μαϊντανό ψιλοκομμένο 

Αλάτι, πιπέρι

Λίγο αλεύρι και λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι μας, το αλευρώνουμε και αφού βάλουμε  το τηγάνι με το λάδι να κάψει- όχι πολύ, το τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει ένα ρόδινο χρώμα.

Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τις γαρίδες, τα μανιτάρια, το χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό και τα αφήνετε 10΄σε μέτρια φωτιά να ψηθούν.

Στη συνέχεια βάζουμε το τηγανισμένο ψάρι σε μια πιατέλα και το περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει.

Γαρνίρουμε  με πιλάφι ή πατατούλες βραστές.