15 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά
- Βρώμη 100γρ (Κουάκερ)
- 5 ασπράδια αυγού σκέτα
- 1 ολόκληρο αυγό
- 4 ξερά δαμάσκηνα σε κομματάκια
- Λίγη κανέλα
- Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Μέλι
- Μία μπανάνα κομμένη σε φέτες
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο μίξερ την βρώμη, μαζί με τα ασπράδια, το αυγό, τις σταφίδες, την κανέλα και τα ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε το αντικολλητικό τηγάνι και ανάβουμε το μάτι, όχι στο maximumόμως.
- Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και το αφήνουμε να ψηθεί.
- Όταν αρχίσει να γίνεται καφέ, το γυρνάμε από την ανάποδη και κάνουμε το ίδιο.
- Σερβίρουμε με μπόλικο μέλι από πάνω ή μαρμελάδα και την κομμένη μπανάνα.
- Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη ακόμα κανέλλα.
- Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε και άλλα φρούτα για περισσότερη γεύση και θρεπτικά συστατικά.