15 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά
  • Βρώμη 100γρ (Κουάκερ) 
  • 5 ασπράδια αυγού σκέτα 
  • 1 ολόκληρο αυγό 
  • 4 ξερά δαμάσκηνα σε κομματάκια 
  • Λίγη κανέλα 
  • Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 
  • Μέλι 
  • Μία μπανάνα κομμένη σε φέτες 
     
Εκτέλεση

 

  1. Βάζουμε στο μίξερ την βρώμη, μαζί με τα ασπράδια, το αυγό, τις σταφίδες, την κανέλα και τα ανακατεύουμε.
  2. Λαδώνουμε το αντικολλητικό τηγάνι και ανάβουμε το μάτι, όχι στο maximumόμως.
  3. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και το αφήνουμε να ψηθεί.
  4. Όταν αρχίσει να γίνεται καφέ, το γυρνάμε από την ανάποδη και κάνουμε το ίδιο.
  5. Σερβίρουμε με μπόλικο μέλι από πάνω ή μαρμελάδα και την κομμένη μπανάνα.
  6. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη ακόμα κανέλλα.
  7. Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε και άλλα φρούτα για περισσότερη γεύση και θρεπτικά συστατικά.